Policijska akcija “Manje oružja - manje tragedija” urodila plodom

DRAGOVOLJNO PREDAO: Dvije automatske puške, dva pištolja, revolver i 500 metaka

Objavljeno: 09.08.2023. zagorjeinternational

U sklopu akcije “Manje oružja – manje tragedija” jedna osoba je jučer dragovoljno predala policiji dvije automatske puške sa sedam pripadajućih spremnika, dva pištolja i četiri pripadajuća spremnika, revolver, 485 komada streljiva kalibra 7,62 i 20 komada manevarskog streljiva kalibra 7,65.  

Iz Policijske uprave krapinsko – zagorske podsjećaju građane da je u tijeku provođenje akcije “Manje oružja – manje tragedija”, odnosno prema Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana oružje se može predati uvijek i protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati ni kazneni niti prekršajni postupak, ako oružje prijavi nadležnom tijelu radi predaje prije početka primjene svih zakonskih policijskih ovlasti.

– Pozivamo i apeliramo na sve one, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje, streljivo ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji, s napomenom da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju – poručuje iz PU KZ.

Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi jer tako ugrožavate živote drugih ljudi. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba