BEDNJA: Kreće rekonstrukcija pločastih propusta u vrijednosti 100.000 eura

“Sinergija pokazuje posvećenost poboljšanju infrastrukture i kvalitete života građana”

Objavljeno: 09.08.2023. zagorjeinternational

Općina Bednja nastoji kontinuirano unaprjeđivati infrastrukturu te osigurati sigurnost i komfor svojih građana. Kao jedan od preduvjeta za to postavila se sanacija i rekonstrukcija pločastih propusta koji su označeni kao važan korak prema očuvanju kvalitete prometne infrastrukture te sprječavanju potencijalnih problema uzrokovanih oštećenjima.

Načelnik Bednje Damir Poljak potpisao je ugovore u ukupnoj vrijednosti od gotovo 100 tisuća eura s tvrtkom Nigrad d.o.o.

– Ovi projekti nisu samo rezultat općinskog angažmana već i suradnje s Hrvatskim vodama. Hrvatske vode sudjeluju u sufinanciranju ovih ključnih projekata s 50 posto iznosa, dok smo mi kao Općina osigurali preostalih 50 posto potrebnih sredstava iz svog proračuna. Ova sinergija pokazuje posvećenost svih strana poboljšanju infrastrukture i kvalitete života građana na području Općine – izjavio je načelnik Poljak i zahvalio Hrvatskim vodama na partnerstvu koje omogućava realizaciju ovih radova.

Jedan od potpisanih ugovora odnosi se na rekonstrukciju pločastog propusta Dukarići, smještenog na nerazvrstanoj cesti Dukarići u naselju Cvetlin. Vrijednost ovog ugovora iznosi 49.993,75 eura. Drugi ugovor obuhvaća radove na rekonstrukciji pločastog propusta u naselju Cvetlin, a ukupna vrijednost tog ugovora iznosi 43.313,75 eura.

Iz Općine su najavili da će rekonstrukcija pločastih propusta značajno unaprijediti kvalitetu prometne mreže na području Bednje te osigurati sigurnost i udobnost svim sudionicima u prometu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba