Ovo su neslavni rezultati pojačane policijske kontrole - najbrži koji je ulovljen jurio 176 kilometara na sat

Zagorci opet po gasu, a 10 njih i po alkoholu

Objavljeno: 07.08.2023. zagorjeinternational

Na području koje pokriva Policijska uprava krapinsko – zagorska tijekom proteklog vikenda utvrđen je ukupno 81 prometni prilikom pojačan nadzor u prometu.

Najviše je bilo kršenja brzine kretanja vozila što je počinilo 29 njih, a prate ih 12 osoba koje se nisu vezale. Po utjecajem alkohola bilo je 10 vozača, dok su četiri osobe koristile mobitel za vrijeme vožnje. Uz to treba napomenuti kako je zabilježeno i 26 ostalih prekršaja u prometu.

Najveća utvrđena nepropisna brzina kretanja vozila utvrđena je u subotu na autocesti A2 kod Svetog Križa Začretja od 176 kilometara na sat, na dijelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 kilometara na sat.

Na prometnicama županije tijekom vikenda zabilježene su i tri prometne nesreće.

Jednu prometnu nesreću s materijalnom štetom do koje je došlo u Donjem Maclju zbog oduzimanja prednosti prolaska. U Maloj Erpenji u prometnoj nesreći do koje je došlo uslijed neprilagođene brzine dvije osobe zadobile su lakše tjelesne ozljede. Isto tako lakše tjelesne ozljede zadobila je jedna osoba u nesreći do koje je došlo u Tkalcima zbog ne držanja potrebnog razmaka između vozila.Od događaja ne vezanih uz promet, PU krapinsko – zagorska izvijestila je o evidentiranju tri kaznena djela teške krađe te jedan prekršaj remećenja javnog reda i mira.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba