KRAPINA: Počela izgradnja 465.000 eura vrijednog kružnog toga kod ‘betonare’ u Velikoj Vesi

GREGUROVIĆ: Trebali smo na proljeće krenuti s poslom, ali smo odlučili čekati završetak mosta u Lepajcima

Objavljeno: 07.08.2023. zagorjeinternational

Na nepreglednom raskrižju kod “betonare“ u Velikoj Vesi u Krapini ovih je dana krenula izgradnja kružnog toka koja bi trebala povećati protočnost, ali i sigurnost prometa u tom dijelu grada. Početak radova komentirao je gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović ističući da je nakon mnogih razgovora i pokušaja rješavanja prometa na tom dijelu konačno pronađeno rješenje.

– Napravljena je projektna dokumentacija, ishođene su potrebne građevinske dozvole i Hrvatske ceste su raspisale postupak nabave. Najpovoljnija ponuda je bila ona tvrtke ‘Colas’, vrijednosti negdje oko 3,5 milijuna kuna s PDV-om (465.000 eura). Na proljeće ove godine trebalo se krenuti s poslom, ali smo u dogovoru odlučili da se taj dio malo prolongira dok se u promet ne pusti most preko Krapinčice u Lepajcima kod željezničke stanice. Da smo krenuli u izgradnju kružnog toka prije puštanja u promet mosta napravili bi potpuno zagušenje. Nažalost ovdje ne postoje mogućnosti za alternativne pravce i morali smo dobro sve koordinirati kako bi se promet mogao odvijati – izjavio je gradonačelnik.  

Gregurović je dodao kako je rok za izvođenje radova do kraja listopada. Promet će se usmjeriti kroz tzv. “bajpase“ iz smjera Radoboja prema Krapini te na smjeru sjever – jug uz samo gradilište na cestu koja ide prema “zagorskoj magistrali.“  

– Ovo je sigurno jedno od najfrekventnijih raskrižja na području Krapine. S izgradnjom ovog kružnog toka bit će riješeni sigurnosni i frekventno – prometni problemi – zaključio je Gregurović te pozvao sve sudionike u prometu na strpljenje u narednih par mjeseci za vrijeme trajanja radova.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba