Sedam zagorskih braniteljskih udruga na tradicionalan način obilježilo 28. godišnjicu VRO OLUJA

SV. KRIŽ ZAČRETJE: Paljenje svijeća, misa zadušnica i sportski susret veterana Domovinskog rata

Objavljeno: 06.08.2023. zagorjeinternational

Članovi HVIDR-e Zabok organizirali su tradicionalnu obilježbu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja povodom vojno redarstvene operacije ‘OLUJA’, paljenjem svijeća kod centralnog križa na groblju u Svetom Križu u Začretju za sve poginule Hrvatske branitelje u Domovinskom ratu i umrle branitelje i članove HVIDR-e Zabok.  

Ovim povodom održana je Sveta misa zadužnica u crkvi Svetog Križa u Začretju za sve poginule i umrle Hrvatske branitelje, a misu su vodili domaćin, prečasni svećenik Vladimir Drnetić i velečasni Branko Risek iz župe Svete Jelene Križarice iz Zaboka.  

Nakon doručka i pozdravnog govora svim uzvanicima dobrodošlicu je zaželio dopredsjednik HVIDR-e Zabok pukovnik HV u miru Rajko Bartolin koji je skrenuo pozornost na smisao ovakvih obilježbi kao najvećih državnih praznika, povijesnih činjenica i širenje istine o Domovinskom ratu, a sportske susrete u Belotu, šahu i pikadu otvorio je domaćin, načelnik Svetog Križa Marko Kos koji je ujedno i bio u ulozi Izaslanika krapinsko – zagorskog župana.  

Ovogodišnja pobjednička ekipa u Belotu je Udruga veterana i dragovoljaca iz Bedekovčine.

Obilježavanju i sportskim susretima odazvalo se sedam braniteljskih udruga iz KZŽ. Nakon završetka sportskih susreta branitelji su obilježbu završili zajedničkim domjenkom uz vojni grah i osvježenjem.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba