Ispumpavaju vodu, pune vreće s pijeskom, grade nasipe, uklanjaju stabla...

SVAKA ČAST: Više od 1500 vatrogasaca danas je izišlo na teren sanirati štetu od nevremena – spašavali i ljude

Objavljeno: 06.08.2023. zagorjeinternational

Vatrogasci i dalje rade na uklanjanju posljedica kišnog nevremena, dosad je njih 1.505 s 498 vatrogasnih vozila, u gotovo 400 intervencija, ispumpavalo vodu iz objekata, punili su vreće s pijeskom, gradili nasipe i uklanjali stabla i grane s kolnika.

– Samo u mjestu Medsava pored Samobora oko 100 vatrogasaca su do ranih jutarnjih sati izrađivali i postavljali zečje nasipe, a sada su također na terenu i kontroliraju stanje – rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Zagrebačke županije Dario Kezerić, piše Tportal.

Dodao je da se stanje stalno prati i da su vatrogasne snage na terenu.

Vatrogasci su intervenirali i u Gradu Zagrebu te području Zagrebačke, Bjelovarsko – bilogorske, Karlovačke, Splitsko – dalmatinske, Zadarske, Vukovarsko – srijemske, Virovitičko – podravske, Primorsko – goranske te Istarske županije, izvijestila je danas Hrvatska vatrogasna zajednica.

Najviše intervencija bilo je na području Primorsko – goranske županije – 98, u kojima je sudjelovalo 404 vatrogasaca sa 114 vatrogasnih vozila.

Velik broj vatrogasaca sudjelovao je i na intervencijama na području Zagrebačke županije, gdje su zabilježene 52 intervencije u kojima je sudjelovao 361 vatrogasac sa 103 vatrogasna vozila, dok je na području Zadarske županije u intervencijama sudjelovalo 174 vatrogasaca, u Zagrebu 133, a na području Istarske županije 106 vatrogasaca.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba