Skupina ‘Džuboks’ apsolutni pobjednik ovogodišnjeg Loborfesta, publiku oduševili ‘Veseli dečki’

Objavljeno: 24.07.2023. zagorjeinternational

U Loboru je u nedjelju održan 13. Loborfest, festival oberkrajner glazbe, na kojem je nastupilo 15 glazbenih sastava iz četiri države. Iz Hrvatske su to Grupa Štimung, Grupa Kolege, Ansambl Zagorje, Fiškali, Zvuci Zagorja, Božek Meštrović i Mužikaši, Zlatni kristali i Veseli dečki, iz Slovenije Gorenjski kvintet, Grand kvintet, Ansambl Juhej, Skupina Džuboks i Preobrat, iz Njemačke Vonga Vierer Blosn te iz Austrije Kronwildkrainer.

Festival Loborfest natjecateljskog je karaktera. Najuspješnijim se izvođačima dodjeljuju nagrade u više kategorija, a ocjenjuje ih stručni žiri. Tako su dodijeljene nagrade za najbolji aranžman, najbolji tekst, najbolji scenski nastup, te nagrada publike i nagrada slušatelja u suradnji sa Zagorskim radijem, kao i nagrada generalnog pokrovitelja koju je dodijelila načelnica Lobora Ljubica Jembrih.

Srca publike osvojio je sastav Veseli dečki kojeg čine osnovnoškolci od 13 godina, dok je najboljim sastavom prema bodovima žirija proglašena skupina Džuboks, koja je dobila glavnu nagradu festivala – “Kristalni bariton“. Uz to, primili su nagradu Lions kluba Zagorje u iznosu od 1500 eura.

Svim sastavima koji su sudjelovali, prema bodovima žirija, dodijeljeni su “Zlatni“, “Srebrni“ i “Brončani bariton“.

Festival je posjetio i župan Željko Kolar koji je čestitao svima koji su radili na ovoj prekrasnoj manifestaciji. 

– Zahvaljujem svim sastavima koji su sudjelovali, kao i publici koja je došla iz svih dijelova Zagorja i Hrvatske dati podršku festivalu. Ovo je samo dokaz da ova vrsta zagorske muzike ima svoju publiku te trebamo napraviti sve da se ova tradicija održi – rekao je župan Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba