Apsolutni rekorder

AJME MAJKO! U Vrtnjakovcu 41-godišnjak uspio napuhati 3,17 

Objavljeno: 24.07.2023. zagorjeinternational

Kako je izvijestila PU krapinsko – zagorska, na području koje sigurnosno pokriva je tijekom proteklog vikenda utvrđeno ukupno 126 prometnih prekršaja od čega 63 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, 13 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, sedam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 43 ostala prekršaja u prometu.

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu kod vozača utvrđena je tijekom kontrole prometa u petak, 21. srpnja oko 21 sat, u Vrtnjakovcu, kod 41-godišnjeg vozača koji je osobnim automobilom upravljao pod utjecajem alkohola od 3,17 promila. Protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz čl.199. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a predložena je  novčana kazna u iznosu od 1450 eura te zabrana upravljanja motornim vozilom ‘B’ kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Nadalje, u petak, 21. srpnja je oko 22,50 sati u Tuhlju, prilikom kontrole prometa, zaustavljen osobni automobil kojim je upravljala 26-godišnjakinja pod utjecajem alkohola od 1,38 promila. Temeljem prekršajnog zakona 26-godišnjakinji je određeno zadržavanje u prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva-alkohola te joj je izdan prekršajni nalog s novčanom kaznom od tisuću eura i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja vozilima ‘B’  kategorije u trajanju od devet mjeseci.

Isto tako, najveća utvrđena nepropisna brzina kretanja vozila utvrđena je također u petak 21. srpnja, na autocesti A2 kod Svetog Križa Začretje od 186 km/h na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h. Vozaču je naplaćena novčana kazna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba