Odlučio krenuti stopama tate koji je ostavio neizbrisiv tragu u Varaždinu, a legenda je krapinskog Zagorca i zaprešićkog Intera

NK VARTEKS: Dres s brojem 12 koji je nosio Željko od sad pripada sinu Renatu Rumbaku

Objavljeno: 19.07.2023. zagorjeinternational

Veza Zagoraca i Varteksa je jedna od posebnijih u hrvatskom nogometu, što potvrđuju i dvije prinove iz ljetnog prijelaznog roka. Najzvučnije ime svakako je Renato Rumbak, 29-godišnjak iz Krapine, sin nekad slavnog vratara Varteksa Željka Rumbak. Za one koji ne znaju, tata je također legenda krapinskog Zagorca i zaprešićkog Intera.

Kako podsjeća Varaždinski, Željko Rumbak branio je nekoliko sezona u Varteksu, a u trenu kada je bio najbolji vratar lige, kod trenera Ćire Blaževića, odlučio se napustiti stari Varteks, radi neispunjenih obaveza. No, puno više je bilo sretnih trenutaka, utakmica gdje je Željko ‘zaključao’ svoja vrata, a njih pamti i Rumbak JR.

– I to je jedan od motiva zbog kojih sam sada u klubu. Tata je ostavio dobar trag u Varteksu, sjećam se tih dana, bio sam klinac, ali dolasci u Varaždin, utakmice protiv Hajduka, Dinama, puni stadioni… Sve to ostaje u glavi, pamte se te slike jako dobro, tako da je to bio važan razlog dolaska. Još nisam igrao pred našim navijačima, nadam se da će isto biti dobro – ističe Renato.

U sjećanju na te dane i velikog ‘Rumbija’, prekaljenog profesionalca i borca, Renato u klubovima gdje nastupa uglavnom nosi dres 12, koji je tata Željko nosio u ‘danima ponosa i slave.’ Renatu mlađem ovo nije prvi kontakt s Varteksom. Poziva i razgovora je bilo, u više navrata.

– Već smo u nekoliko navrata razgovarali o dolasku u Varteks, bilo je poziva, no nikako se dosad nismo uspjeli dogovoriti, dok sam bio slobodan. Ali evo, sada smo konačno uspjeli, nadam se da ćemo ostvariti ciljeve koji su visoki – ističe Rumbak.

Dosad je u karijeri igrao za podosta klubova, neko vrijeme uspješno ‘ganjao’ i karijeru u futsalu, igrao za Uspinjaču, osvajao brojne turnire, između ostalog i Kutiju Šibica, kao i turnire u varaždinskom kraju, a posljednje je bio trener u novoosnovanom klubu Futsal Zagorje.

– Igrao sam dugo, to je moja velika ljubav, ali više neću kombinirati jedno i drugo. Dobio sam dijete, prije nešto više od godine dana, patila bi ili obitelj ili ja fizički. Neću da se raspadnem, posvećen sam velikom nogometu, a kroz par godina kada više neću biti igrač, sigurno ću se posvetiti nogometu i trenerskom poslu – ističe novi Bumbar, koji igra na poziciji napadača.

– Špica i polušpica, ali jako volim loptu, pa se znam i povući ispod, razigravati ekipu. Biti naprijed, uglavnom. Imam još par dobrih godina u velikom nogometu, želim probati koliko mogu – ističe Rumbak, koji je posljednje igrao u austrijskoj nižoj ligi.

Svi koji su ga gledali, znaju da se radi o igraču sjajne tehnike, udarca, velike snage, koji bi se mogao odlično nadopunjavati s Glavicom i ostalim mladim krilnim igračima. Prvi dojmovi su odlični, tvrdi da je ekipa dobra i mlada, i veseli sve svemu što dolazi.

– Stvarno je sve zasad odlično, imamo mladu ekipu, ciljevi su visoki, ali mislim da možemo i veselim se prvim utakmicama – tvrdi Rumbak.

Uz nogometne lovorike, Renato ima završen Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Zaboku, magistar je ekonomije te uz obiteljske obaveze, radi trenutno u knjigovodstvenom servisu BD savjetovanje u Krapini. Na treninge će putovati s drugim napadačem, Kanceljakom.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba