U 29. kolu 3. NL Centar Tondach je ugostio Bistru i pretrpio poraz 2:3, ali nogomet je pao u drugi plan

TREĆE POLUVRIJEME: Nervoza, prigovori, sukobi igrača, prijetnje sucu…

Objavljeno: 05.05.2024. Milorad Videković

U 29. kolu 3. NL Centar Tondach je ugostio Bistru i pretrpio poraz 2:3. Susret je bio značajan za oba sastava jer liga je ušla u samu završnicu i svaki je bod izuzetno važan pogotovu ako se nalazite u donjem dijelu tablice.

Upravo takav važan detalj, završnica lige, uvjetovao je da smo gledali izuzetno nervoznu punu tenzija utakmicu koje je još više povećavao nekim svojim odlukama i sudac Kožarec iz Samobora.

Prvo poluvrijeme

Puno je bolje otvorio utakmicu gost dok se kod nogometaši Tondacha primjećivala izuzetna nervoza i za razliku od ostalih dosadašnjih utakmica kada su u prvih dvadeset minuta pritisnuli svoje protivnike na njihovu polovicu ovoga puta toga nije bilo.

Takvu igru domaćina vrlo je brzo iskoristio gost koji je već u sedmoj minuti došao do vodstva. Dosuđen je korner kojeg je izveo Kukec ubacivši loptu prema drugoj stativi; Martinec je otišao u prazno a Nwachukwu koristi poklon loptu i gura je u mrežu. Vodstvo gostiju.

Nakon toga još nekoliko poluprilika Bistre a od 20 minute konačno kreće i Tondach. U periodu od desetak minuta vidjeli smo čak pet izglednih prilika za postizanje pogotka i eventualni dolazak u egal. U dvadeset drugoj minuti nakon kornera lopta u pravom karambolu „lupa“ u frtalja potom u Boronjeka ali prolazi za malo pored gola. Minutu kasnije opet prilika nakon kornera – Maglica odlazi u prazno ali L. Jurina kasni sa reakcijom i prilika odlazi u nepovrat. U dvadeset petoj minuti Frtalj je napravio pravi „dar – mar“ na lijevoj obrambenoj strani Bistre i uputio oštar centaršut paralelno sa petercem ali kako ga ostali suigrači nisu pratili lopta odlazi u gol aut.

Ovaj pritisak Tondacha prekida u 27. minuti bajan dobro uposlivši Šturlana koji ne koristi priliku da dvije minute kasnije došlo do prve situacije koja izaziva nezadovoljstvo kod domaćih igrača. Frtalj je ubacio loptu na drugu stativu gdje ju prima Mlinarić i ubacuje prema središnjem dijelu šesnaesterca ali mu u blok ulazi Brezec koji loptu izbija u korner ali istovremeno slika pokazuje da je igrao i rukom. Sudac pokazuje da se igra nastavi dok domaćini traže jedanaesterac. Minutu kasnije Kukec ima zicer ali na sreću Tondacha puca visoko preko gola.

U 35. minuti nagrađena je dobra igra Tondacha – Mlinarić je glavom proslijedio loptu prema Frtalju koji je u skoku puno spretniji od puno višeg Knezovića te uzima loptu i ulazi u šesnaesterac i sam kreće prema Maglici te rutinirano zabija za izjednačenje te se tim rezultatom i odlazi na odmor.

Drugo poluvrijeme

Početak drugog poluvremena donijelo je puno opasniju Bistru koja je stvorila nekoliko prilika a najizglednija je bila u 50. minuti kada je gol spriječio L. Jurina izbacivši loptu sa gol crte.

Upravo u jeku tih početnih napada Bistre Tondach dolazi u vodstvo. Bila je to brza tranzicija napada Tondacha, igrala se 55. minuta, kada je jednu povratnu loptu Dario Bosec udario sa dvadeset pet metara pogodivši gornji lijevi kut nemoćnog Maglice za vodstvo Tondacha. Nebranjivo i pravi eurogol.

Ovo vodstvo pokrenulo je Tondach i bili smo uvjereni da će bodovi ostati u Bedekovčini.

No, deset minuta kasnije sudac Kožarec pokazuje na bijelu točku za Bistru izazvavši salve uvreda od strane domaćih navijača i izljeve bijesa te negodovanja nogometaša Tondacha. Prekid je dosta dugo trajao tako da je Kukec tek u 69. minuti realizirao jedanaesterac. Obzirom da nisam najbolje vidio da li je odluka suca bila ispravna ili ne pokušao sam nakon utakmice saznati od igrača koji su bili u blizini samog događaja. Tako mi je igrač Tondacha rekao:“ Istina je da je Loren rukama dirao Nwachukwua ali ne tim intenzitetom da ovaj padne kao da ga je pogodio snajper ! Mislim da je to bilo bliže činjenici da penala nije bilo negoli da ga je bilo. Ukratko – mislim da ovo nije bio penal i da bi rijetko tko od sudaca dosudio kazneni udarac.“, dok mi je igrač Bistre rekao “Što da vam kažem ? Penal je bio za nas. Znači – Bio je ! Iako , bio bi jako ljut da je takav penal dosuđen protiv nas:“

Ja bih na te izjave rekao samo jedno – pametnom dosta i zaključite sami !

Kako je sama utakmica bila vrlo agresivna i puna prigovora te na rubu incidenta, isključenje Roberta Jurine u 76. minuti zbog drugog žutog kartona, sve je eskiviralo desetak minuta prije kraja kada je udaren Frančina te je došlo do manjeg sukoba igrača u kojeg su se upleli i pričuvni igrači ali je na sreću klupa oba sastava odlično reagirala i primirila „zaraćene“ strane. Zanimljivo je da su u toj gužvi gdje je sudjelovalo gotovo sve što je bilo na terenu pa čak i pričuvni igrači žute kartone dobio Frančina koji je udaren i Kukec koji je dotrčao prigovarati dok ostali, onaj koji je udario Frančinu i pričuvni igrači koji su ušli u teren, nisu dobili kartone.

Sve je u ovoj utakmici riješeno u 87. minuti kada je nakon jednog kornera lopta pogodila u tijelo Frančinu te se odbila u nebranjeni dio mreže donijevši Bistri vodstvo od 3:2 i vrlo važna tri boda dok će Tondach svoje bodove morati potražiti u slijedećem kolu kada gostuju kod Samobora.

O nervozi i stalnom prigovaranju govori i činjenica da je dosuđeno čak 8 žutih kartona, 6 domaćinu i 2 gostu uz jedan crveni karton domaćinu ( drugi žuti ).

Treće poluvrijeme

U ovom susretu odigralo se i treće poluvrijeme. Naime, nakon posljednjeg zvižduka suca Kožarca dio navijača, nekoliko ne preveliki broj, spustio se do “tunela” i nije pustio suca da uđe u svoju prostoriju već mu je prijetio. Svašta se moglo čuti. No, i ovoga puta kao i kod “čarke” na terenu odlično su reagirali ljudi iz kluba i domaći igrači spriječivši veći incident.

Tondach-Bistra 2:3

Stadion NK Tondach. Gledatelja :200. Sudac: A. Kožarec ( Samobor) 6. Pomoćnici: Mazal i Kupres.

Strijelci: 0:1 Nwachukwu (7); 1:1 Frtalj(35); 2:1D. Bosec (55); 2:2 Kukec (69 – 11 M); 2:3 Frančina (87 – autogol).

Tondach: Martinec 5,5,  Videk 6 (85. I. Bosec-), Kralj 6,  Mlinarić 6,5;   Boronjek 6,  Frtalj 6,5;  Frančina 5,   L. Jurina 5,  D. Bosec 6,5  Usmiani 6 (76. K. Bobinec – ).  Trener: Mario Čehulić 6,5. 

Bistra: Maglica 6, Brezec 6,5;   Žagmeštar 6,5  (59. Dansou 6),  Nwachukwu 7, Kukec 6,5, Šturlan 6,5 , Bingula 6, Bajan 7(90+2 Hlup – ), Ljubić 6, Jakopić 6,  Knezović 6,5 (84. Kereša).Trener: Srećko Mlinarić 7. 

Crveni karton: R. Jurina (78. Drugi žuti).

Igrač utakmice: Nwachukwu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba