Ovu izmišljotinu je idućeg dana pravdao višednevnom alkoholiziranošću

U Zaboku se napio pa došao na policiju prijaviti da mu je netko ukrao iz torbice 14.700 eura 

Objavljeno: 19.07.2023. VH

Zagorska je policija izvijestila da je dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno kako je 28-godišnjak lažno prijavio kazneno djelo razbojništva.

– Naime, on je u subotu 15. srpnja, oko 4.50 sati, došao u policijsku postaju pod vidnim utjecajem alkohola te podnio na zapisnik kaznenu prijavu protiv nepoznatih počinitelja. Prilikom podnošenja kaznene prijave, 28-godišnjak je naveo kako je u noći, 14./15. srpnja bio u ugostiteljskom objektu u Zaboku gdje je konzumirao alkoholna pića te su ga iz ugostiteljskog objekta izbacili redari, nakon čega se pješice uputio prema parkiralištu gdje su iz osobnog automobila izašle dvije muške osobe. Nadalje je naveo kako ga je jedan muškarac udario šakom u glavu uslijed čega je pao, dok mu je drugi muškarac iz torbice uzeo novčani iznos od 14.700 eura i mobilni telefon – izvijestila je policija.

Policijski službenici Policijske postaje Zabok, tijekom kriminalističkog istraživanja, utvrdili su mnoge nelogičnosti u iskazu 28-godišnjaka koji je podnio kaznenu prijavu te su u ponedjeljak, 17. srpnja s njim ponovno obavili razgovor, kojom prilikom je izjavio kako na njegovu štetu nije počinjeno kazneno djelo razbojništva, kao niti koje drugo kazneno djelo ili prekršaj, a svoje izmišljene navode pravdao je višednevnom alkoholiziranošću te da je tijekom vikenda mobitel pronašao u vikend kući, a novac u obiteljskoj kući.

Jučer, u utorak 18. srpnja 2023. godine, 28-godišnjak je u potpunosti priznao da je lažno prijavio kazneno djelo te da ne posjeduje i nije posjedovao navedeni novac.

Zbog počinjenog kaznenog djela, iz čl.304.st.3. Kaznenog zakona „lažno prijavljivanje kaznenog djela”, protiv 28-godišnjaka podnijeta je kaznena prijava. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba