Druženje i zajedništvo u prvom planu

“Janine 2023.” započele fantastičnim sportskim događajima

Objavljeno: 17.07.2023. zagorjeinternational

Uz 18. Janinsko natjecanje, 9. Memorijalni turnir “Vladimir Sokolić” u organizaciji ŠRD Pastrva Lobor te malonogometnim turnirom mjesnih odbora u organizaciji NK Lobor, Započelo je “Janine 2023.”. 

Program je krenuo u subotu ujutro ribičkim natjecanjem u lovu ribe udicom na plovak kojeg u sklopu obilježavanja Dana župe i Općine Lobor, Športsko ribolovno društvo “Pastrva” Lobor organizira već osamnaest godina. Ribičko natjecanje zove se Memorijal “Vladimir Sokolić” u čast i na spomen osnivaču društva i promotoru ribolovnog sporta u Loboru. 

U natjecanju je sudjelovalo 13 ribolovaca koji su izvlačenjem brojeva odredili svoje mjesto pecanja na gornjem bajeru Pastrve Lobor. Natjecanje i druženje u Ribičkoj Hiži uveličala je načelnica Lobora Ljubica Jembrih, mnogi predsjednici i predstavnici srodnih udruga Općine Lobor, vijećnici općine Lobor Josip Horvat, Dalibor Tadić i Tomo Vrlec i tajnica Športsko-ribolovnog saveza Krapinsko-zagorske županije Ljerka Kahlina.

U kadetskoj konkurenciji najbolji ribolovac s ulovom od 1583 grama bio je Luka Hubak, dok je šampion loborskih bajera u seniorskoj konkurenciji s ulovom od 8517 grama ribe postao Lovro Kuharić. Nagradu za najveći ulov osvojio je Lovro Kuharić, za najmanji ulov Karlo Adanić, a za najbrži ulov Josip Vlahek.

U seniorskoj konkurenciji nagrađenim ribolovcima pehare je u ime Općine Lobor uručila načelnica Ljubica Jembrih koja je u svom obraćanju pohvalila rad svih članova Športsko ribolovno društvo “Pastrva” Lobor i naglasila važnost sinergije između Općine i udruga na području općine.

– Suradnja i podrška koju pružamo udrugama na našem području ne samo da doprinose razvoju specifičnih područja interesa, već i stvaraju temelj za cjelokupni napredak naše općine. Stoga, kontinuirano ulažemo napore u podršku radu udruga, stvarajući povoljne uvjete za njihov razvoj i suradnju – rekla je Jembrih.

Istog dana od 17 sati na školskom igralištu u Loboru održao se tradicionalni malonogometni turnir mjesnih odbora u organizaciji Nogometnog kluba Lobor. Na turniru je sudjelovao osam ekipa, a najbolja momčad bila je Petrova Gora, drugo mjesto osvojila je momčad Velika Petrovogorska 2, a treće mjesto Loborsko Završje. Nagradu za fair play osvojila je Velika Petrovogorska 1.

Uručene su nagrade i najboljim pojedincima pa je tako za najboljeg golmana izabran Karlo Kralj, najbolji strijelac turnira bio je Tomislav Rod, a najboljim igračem proglašen je Luka Levak.

Predsjednica Nogometnog kluba Lobor Diana Bezak zahvalila je Općini i načelnici na konstantnoj podršci i pomoći, vijećnicima Općine, ekipama na odličnom odazivu, svim prijateljima i članovima kluba koji su pomogli u organizaciji turnira te svim posjetiteljima.

– Tradicionalni malonogometni turnir u organizaciji Općine i NK Lobor ponovno je okupio najbolje sportaše iz naših mjesnih odbora. Svi sudionici su dali svoj maksimum na terenu, pokazali svoje vještine i natjecali se s velikim entuzijazmom. No, ono što je posebno važno istaknuti je da su osim natjecanja, druženje i zajedništvo bili u prvom planu. Vidjeti mlade i starije kako uživaju u sportskom duhu i podržavaju jedni druge je nešto što nas izuzetno veseli – rekla je Bezak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba