Od petka

Stiže velika novost u plaćanju cestarine na Hrvatskim autocestama 

Objavljeno: 17.07.2023. zagorjeinternational

Od petka će na autocestama u nadležnosti Hrvatskih autocesta cestarinu biti moguće platiti i putem Telepass uređaja, a korisnici koji imaju Telepass uređaj cestarinu će plaćati kao i korisnici ENC-a, priopćili su iz Hrvatskih autocesta.

Telepass, vodeća talijanska tvrtka u integriranoj mobilnosti, ostvarila je suradnju s Hrvatskim autocestama u području primjene Europske elektroničke naplate cestarine (EENC) za sve skupine vozila, a plaćanje cestarine na ovaj način, Telepass uređajem, za osobna vozila dostupno je u pet europskih zemalja – Italiji, Španjolskoj, Portugalu, Francuskoj te od sada i u RH, piše Poslovni.hr.

Za teretna vozila usluga plaćanja Telepass uređajem dostupna je sada u 15 zemalja.

Od donošenja Direktive EU/2019/520 Europskog parlamenta i Vijeća od 19. ožujka 2019. o interoperabilnosti elektroničkih sustava za naplatu cestarine i olakšavanju prekogranične razmjene informacija o neplaćanju cestarina u Uniji, Telepass je prvi pružatelj EENC usluge na EENC domeni Hrvatskih autocesta.

Cilj europske elektroničke naplate cestarine je omogućiti korisnicima pristup europskoj mreži autocesta pod naplatom cestarine s jednim ugovorom i jednim uređajem.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba