Evo koliko su aktivni saborski zastupnici

Socijaldemokrat Pavić prvi po broju javljanja, Orešković druga, Mrak Taritaš treća. Evo tko nije rekao ništa 

Objavljeno: 17.07.2023. zagorjeinternational

Stigla je nova statistika o aktivnosti članova Hrvatskog sabora prema kojoj je zastupnik s najviše javljanja u proljetnom zasjedanju socijaldemokrat Željko Pavić. S trona je svrgnuo Anku Mrak Taritaš (Glas) koja je u jesenskom zasjedanju imala najviše javljanja, piše Glas Istre.

U 80 dana, koliko je trajalo proljetno zasjedanje, Pavić se za riječ javio 476 puta, u prosjeku šest puta svakoga dana. Na drugom mjestu je, iza Pavića, Dalije Orešković s 452 javljanja, dok je treća Mrak Taritaš s 442 javljanja.

Na četvrtom mjestu nalazi se Josip Borić, potpredsjednik Kluba HDZ-a, koji je imao 318 javljanja. 

U 10 najaktivnijih su još Mostov Marin Miletić (287), Katarina Peović (RF, 274), HDZ-ov Goran Ivanović (267), Mostov Miro Bulj (259), SDP-ova Andreja Marić (245) i Urša Raukar Gamulin iz Možemo (227).

Više od 200 javljanja su imale Sandra Benčić iz Možemo (214) i HDZ-ova Grozdana Perić (211), dok je čak 17 zastupnika imalo 10 ili manje javljanja.

Nadalje, trojica se nisu javila ni jednom, a to su Matko Kuzmanić (SDP), Vinko Grgić (NZ) i Ante Sanader (HDZ) kojem je ‘olakotna okolnost’ da je potpredsjednik Sabora, pa u dio njegovih obveza spada i vođenje saborskih sjednica, često i do kasno u noć.  

Tri puta se javio potpredsjednik Furio Radin (NZ), pet puta Željko Reiner (HDZ), Socijaldemokrat Davorko Vidović 29, a potpredsjednica Sabora Sabina Glasovac (SDP) javila se 176 puta. Po jednom su se javili Goran Dodig (HDS) i Sanja Udović (NZ), dva puta Ermina Lekaj Prljaskaj (NZ), po tri Miroslav Škoro i Radoje Vidović (HDZ), po šest puta Milorad Pupovac (SDSS) i Vladimir Bilek (NZ), sedam Ivan Budalić (HDZ), po osam Nikolina Baradić (HDZ) i Stjepan Kovač (SDP), a po deset Predrag Štromar (HNS) i Franko Vidović (SDP).

U 80 dana proljetnog zasjedanja, svi zastupnici (151), za riječ su se javili 12.005 puta, najviše kako bi replicirali (4427 puta), iznijeli stajalište kluba (2376) te odgovorili na repliku (2302 puta).

Inače, ova statistika još nije potpuna jer je obuhvatila razdoblje do 7. srpnja, a Sabor je zasjedao do 14. srpnja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba