Strašna tragedija u Osijeku

U Dravi se utopio četverogodišnjak

Objavljeno: 12.07.2023. zagorjeinternational

Velika tragedija dogodila se danas na rijeci Dravi u Osijeku. Kako prenosi Index.hr., utopio se četverogodišnji dječak koji je, kako se neslužbeno doznaje, tijekom igre upao u prostor između dvije daske i nestao. Majka je vidjela kako je rijeka još dva puta izbacila djetetovo tijelo na površinu, prije nego što je nestalo.

Osječanin koji živi nedaleko mjesta nesreće je ispričao za Glas Slavonije kako je čistio svoju terasu kad je shvatio da se nešto dogodilo. 

– Čistio sam terasu i čuo kako je netko vrisnuo nekoliko puta, čuo sam urlik za urlikom i prva mi je pomisao bila da nekoga siluju na drugoj obali. Urlici su bili jako glasni, gotovo neljudski, i nisu prestajali. Istrčao sam i naišao na ženu koja je bila u vodi gotovo do vrata – kazao je. 

Dodao je i da žena od šoka nije mogla suvislo govoriti.

– Govorila mi je i pokazivala: ‘Tu, tu, tu!’, a ja sam joj rekao da ću ja otići malo nizvodno i ići prema njoj. Govorila mi je: ‘Ne, ne, ne! Tu sam ga sada vidjela – ispričao je te dodao da je ženi pomogao tražiti dijete u rijeci desetak minuta.

Susjeda koja je također došla na glasne povike uspjela je od žene saznati da se radi o četverogodišnjaku.

Na mjesto događaja su stigli i policijski ronioci koji su satima pretraživali okolno područje, a oko 16.45 sati su nedaleko od mjesta nestanka pronašli mrtvo tijelo. Također, dok su pripadnici tragali za djetetom, HGSS-ovci su iz čamca upozoravali sve one koji se plovilima kreću rijekom da se odmaknu što dalje od desne obale rijeke kako bi olakšali potragu. 

Policija će provesti očevid kako bi utvrdila sve okolnosti događaja. Majka djeteta je vozilom hitne pomoći prevezena u KBC Osijek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba