Zabok je danima zavijen u crno, na mjestu gdje se nesreća dogodila zapaljene su svijeće...

Na raskrižju gdje je stradala djevojčica (16) netko je ostavio snažnu poruku!

Objavljeno: 03.07.2023.

U Zaboku je, kod obilježenog pješačkog prijelaza u Ulici Matije Gupca, 19. lipnja došlo do prometne nesreće, nakon što se 58-godišnji vozač zaustavio automobilom kod obilježenog pješačkog prijelaza, a potom se skrećući u desno uključivao u promet, a da se prethodno nije uvjerio da navedenu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu, ne vodeći računa o položaju i smjeru kretanja svojeg vozila, te položaju i smjeru kretanja pješaka. Tom prilikom djevojčica (16) prelazila je kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza i tom je prilikom došlo do udara prednjeg desnog dijela osobnog automobila u tijelo djevojčice koja je uslijed udara pala na kolnik. Vozilom Hitne medicinske pomoći pješakinja je prevezena u Opću bolnicu Zabok gdje su joj utvrđene teške tjelesne ozlijede, nakon čega je prevezena u Kliniku za dječje bolesti u Zagreb iz koje je 29. lipnja stigla tužna vijest – djevojčica je preminula od teških ozljeda koje je zadobila u prometnoj nesreći.

Zabok je danima zavijen u crno, na mjestu gdje se nesreća dogodila zapaljene su svijeće, položeni su plišanci, ali i poruka na kojoj piše:

˝Da je na ovom mjestu postavljen semafor Dorotea bi danas bila živa!˝

Fotografija je objavljena na Facebook stranici Policija zaustavlja Krapinsko – zagorska županija, a jedan od komentara ispod je:

˝Iskrena sućut obitelji, gubitak djeteta sigurno je najveća bol koju čovjek može osjetiti. Moram dodati da je promet u centru Zaboka posljednjih godina postao izuzetno opasan. Jurnjave centrom Zaboka, posebno ulicom Matije Gupca i kaj je najtužnije ispred zgrade policije. Parkirana vozila na nogostupu i prisiljavanje pješaka da izađu na cestu prilikom obilaska istih. Općenito loša regulacija prometa problem je svih gradskih vlasti do sad koje se izmjenjuju, a taj problem stavljaju pod tepih te donose loše ili katastrofalne odluke (npr. prijelaz kod obrtničkog doma). To govorim kao stanovnik Zaboka i roditelj.˝

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba