Trkači krenuli prvo na najdužu stazu od 26 kilometara

FOTO & VIDEO: Počelo je drugo izdanje utrke ‘Kajbumščak trail’

Objavljeno: 24.06.2023. zagorjeinternational

Drugo izdanje utrke ‘Kajbumščak trail’ u organizaciji Trkačkog kluba Maraton Krapina počelo je zviždukom ispred novog Muzeja krapinskih neandertalaca u 9 sati kada je dio od više od 250 trkača krenuo na prvu, najzahtjevniju od tri staze. Uz 26 kilometarsku stazu ‘Dedek Kajbumščak’, danas se još trče staze ‘Šumski Gujdek’ dužine 13,5 kilometara i ‘Mali Krap’ od devet kilometara.

˝Kajbumščak trail˝ natjecatelje vodi putevima iz davnina, kojima je Dedek Kajbumščak prije 130 tisuća godina trčao i hodao, tražio i smišljao alate, lovio špiljskog medvjeda, vuka, losa, jelena, nosoroga, skupljao bobice, ali se i divio vizurama Zagorja. Utrka iz kotline vijugave rijeke Krapinčice vodi valovitim vrhuncima okolnih brega, sve do vrhova Strahinjčice, Brezovice, Tri kralja i nazad.

Start sve tri staze je ispred novog muzeja krapinskih neandertalaca, a sljedeći start je ’Šumski Gujdek’ u 10 sati te ‘Mali Krap’ u 10.30 sati. Proglašenje pobjednika bit će održano ispred starog Muzeja evolucije, s početkom u 13.30 sati, a nagrade će uručiti gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba