Ovo su vikend rekorderi

U Donjoj Stubici 51-godišnjak ulovljen za volanom s 2,08 promila. Netko kroz Galovec Začretski jurio 127 km/h

Objavljeno: 06.05.2024. zagorjeinternational

Tijekom pojačanog nadzora prometa proteklog vikenda na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko – zagorska utvrđena su ukupno 122 prometna prekršaja i to 44 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, devet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 11 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu i 58 ostalih prekršaja u prometu.

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je u subotu oko 22 sata u Donjoj Stubici gdje je zatečen 51-godišnji vozač koji je osobnim automobilom upravljao s 2,08 promila alkohola u organizmu. 

– Vozaču je određeno zadržavanje te je uz optužni prijedlog doveden na sud gdje mu je određena novčana kazna od 900 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima ‘B’ kategorije u trajanju od šest mjeseci – stoji u izvješću policije. 

Najveća nepropisna brzina kretanja vozila utvrđena je isto tako u subotu u Galovcu Začretskom od 127 km/h u mjestu gdje je brzina ograničena prometnim znakom na 80 km/h. Vlasniku vozila slijedi zahtjev za dostavu podataka o vozaču. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba