OMILJENI 'ŠVABO': Bivši golman Plavih Georg Koch objavio da boluje od neizlječive bolesti

“Želim još jednom pogledati Dinamo…” – Dinamo odmah reagirao i oduševio gestom

Objavljeno: 05.05.2024. zagorjeinternational

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života, prenosi 24sata.

‘Hej, doktore, još sam ovdje!’, poručio je

U Maksimiru je bio ljubimac Dinamovih navijača. Kao i suigrača. Voljeli su ga gdje god je igrao: u Njemačkoj, Nizozemskoj i Austriji, a kad je u svibnju prošle godine objavio da napušta trenersku klupu njemačkog trećeligaša Viktorije iz Kölna “zbog zdravstvenih i privatnih razloga”, nije o tome više govorio. Da bi sada u potresnom intervjuu za Bild, a prenosi Sport 1, Georg Koch (52) otkrio:

– Bolest je neizlječiva, umrijet ću. Ali Bog još nije odlučio kad će me uzeti.

Rak gušterače dijagnosticirali su mu u travnju 2023. godine i liječnici su mu dali šest mjeseci života.

– Hej, doktore, još sam ovdje! – poručio je.

U karijeri je branio u 213 prvoligaških i 165 drugoligaških utakmica.

– Volio bih pogledati još po jednu utakmicu svakog kluba u kojem sam igrao – emotivno je priznao pa opisao kako se osjeća:

– Ima dana kad mi se čini da bih mogao iščupati drvo! Tada hodam satima. A ima faza kad se osjećam jadno i ne ustajem iz kreveta. Jer za stvari za koje mi je inače potrebno pet sekundi, tad mi treba pola minute. Ali borim se i ne kukam, to nikad nije bio moj stil.

Karijera u Dinamu

U Dinamo je Koch došao u ljeto 2007. godine iz Duisburga i nakon jedne sezone otišao je u bečki Rapid jer su braća Mamić odlučila u klub vratiti Tomislava Butinu.

Nažalost, u Rapidu je naprasno završio ozbiljnu karijeru (službeno se oprostio u dresu Heforda) nakon što su huligani bacili petardu koja mu je eksplodirala tik pored desnog uha na derbiju protiv bečke Austrije 24. kolovoza 2008. Koch je zbog učestalih bolova, vrtloglavica, problema s ravnotežom i oštećenja sluha tri godine kasnije odlučio Fifi tužiti navijače Austrije i Rapid Beča. Tražio je gotovo milijun eura odštete.

Sada vodi drugu bitku, životnu. I želi pogledati još jednu Dinamovu utakmicu…

Dinamo kontaktirao Kocha i pozvao ga u ‘njegov’ Maksimir! A ovako ga je komentirao Zajec

O legendarnom Nijemcu ovisi hoće li moći doći na utakmicu s Osijekom 11. svibnja ili Rudešom 25. svibnja. Što bi, nadaju se svi u Maksimiru, mogla biti i proslava naslova prvaka. Da Kochu ispune želju…

Prošlo je 16 godina otkad je Georg Koch (52) napustio Dinamo. Nakon samo jedne sezone, ali sezone pune emocija, sezone u kojoj se njemački golman snažno povezao s klubom i gradom Zagrebom. Zato Koch i sada, kad je smrtno bolestan, želi pogledati još jednu utakmicu Dinama i suze mu krenu kada priča kako ga Dinamo nikad nije pozvao na neku utakmicu ili proslavu naslova prvaka.

Bivši Dinamovi čelnici nisu imali praksu komunicirati s bivšim igračima, zvati ih na utakmice ili razne svečanosti, ali nova, Zajecova vlada to želi promijeniti.

Dakako, čim su u medijima vidjeli kako je Koch bolestan, kontaktirali su ga i pozvali na utakmicu.


Problem je termin jer Koch se intenzivno liječi od raka gušterače, ima terapije i zdravstveno stanje varira mu iz dana u dan.

– Ima dana kad mi se čini da bih mogao iščupati drvo! Tada hodam satima. A ima faza kad se osjećam jadno i ne ustajem iz kreveta. Jer za stvari za koje mi je inače potrebno pet sekundi, tad mi treba pola minute. Ali borim se i ne kukam, to nikad nije bio moj stil – rekao je za Bild.

Dinamo, dakle, kontaktira s Kochom i poziv mu stoji. A o legendarnom Nijemcu ovisi hoće li moći doći na utakmicu s Osijekom 11. svibnja ili Rudešom 25. svibnja. Što bi, nadaju se svi u Maksimiru, mogla biti i proslava naslova prvaka. Da Kochu ispune želju…

Velimir Zajec nije bio u klubu 2007/08 godine kad je Koch branio za Dinamo. Tada je bio stručni TV komentator i tijekom utakmice Uefine lige (današnja Europska liga) Rennes – Dinamo, prokomentirao je: Bravo, Švabo!

Pogledajte taj detalj ovdje.

Također, Dinamo je odmah po objavi o bolesti Georga Kocha objavio na Facebook-u veliku podršku Kochu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba