Zahvaljujući domaćinima, na sve izvedbe ulaz je slobodan

SLIJEDI LJETNI GFUK: Ne propustite vrhunske predstave pod zvijezdama

Objavljeno: 15.06.2023. zagorjeinternational

Nakon uspješnog Festivala u proljetnom terminu, na temelju velike posjećenosti prošlogodišnjeg ljetnog izdanja, organizatori najavljuju novi “Ljetni GFUK i po Zagorju” od 23. lipnja do 2. srpnja. Uživajte u predstavama pod zvijezdama na vrhunskim lokacijama diljem Zagorja kojih je ove godine čak 12 – Bedekovčina, Sračinec, Bednja, Klanjec, Donja Stubica, Desinić, Klanjec, Kumrovec, Petrovsko, Krapina, Pregrada i Zagorska Sela. 

Možete pogledati tri vrhunske predstave – “Kaj je ljubav” ZGK Komedija i KU GFUK, “Direkt u glavu” B GLAD produkcija i “Čudo” Kazališta Moruzgva – i uživati u nastupima Adama Končića, Borka Perića i Filipa Detelića, Ecije Ojdanić i Matije Šakoronje. Zahvaljujući domaćinima na sve izvedbe ulaz je slobodan. 

Od brojnih atraktivnih lokacija treba istaknuti i suradnju s Muzejima Hrvatskog zagorja gdje će unutar njihovih podružnica na terasama muzeja i dvorca gledatelji moći uživati u predstavama. 

U nastavku vam donosimo detalje o predstavama.

ZGK Komedija i KU GFUK –  „Kaj je ljubav“, Skupina autora

Igra: Adam Končić. Sviraju: Petar Haluza / Krešimir Marmelić, Vinko Grubešić / Stin Lebar, Alan Dović / Dubravko Sulik i Tomislav Parmać / Oliver Belošević.

Radnja ove glazbene predstave koju smještena je u današnje vrijeme. Urbani prostor Zagreba, Krapine, Varaždina… u kojem se još uvijek mogu osjetiti sramežljivi proplamsaji kajkavskog govora sa svim njegovim prilagodbama vremenu u kojem, mada stidljivo, ali još uvijek ponosno živi! Predstava vješto koketira s kabaretskom formom donoseći poeziju živućih autora; Ladislav Prežigalo, Zvonko Kudelić, Enes Kišević, Željko Krznarić… čiji stihovi ne okolišaju već itekako komuniciraju s publikom u gledalištu dajući posvetu ljepšem spolu!Glazbene brojeve na kajkavskom jeziku od kojih su neki poznatiji, a neki tek trebaju afirmaciju potpisuju autori: Tomislav Goluban, Ivan Mikulić, Krešimir Končevski, Adalbert Turner, Ivan Kovačić, a izvode ih kvartet akademskih glazbenika orkestra ZGK Komedija.

B GLAD produkcija – “Direkt u glavu”, Igor Weidlich

Igraju: Borko Perić i Filip Detelić.
Što da sa svojim životom, odnosno smrću, napravi mrtvi glumac koji se našao pred kazališnom publikom i nekim sumnjivim tipom koji samo postavlja provokativna pitanja, a ne nudi nikakve odgovore? DIREKT U GLAVU je crna komedija te novi hit u kojem iskusni glumci Borko Perić i Filip Detelić doslovno ostavljaju dušu na pozornici te preispituje sve živo i mrtvo, uz salve smijeha i jedinstveno iskustvo za gledatelje. A koja ih je to tragikomična situacija dovela na daske koje ovog puta život ne znače?

Kazalište Moruzgva – “Čudo”, Ivan Leo Lemo

Igraju: Ecija Ojdanić i Matija Šakoronja.
Kako u politici sačuvati moralne vrijednosti? Kako biti vođa, a ostati u službi onih koje vodiš? Odgovore ćete pronaći ovoj duhovitoj predstavi. Žena iz naroda postaje predsjednica Republike Hrvatske na izborima 2025. godine. Tu počinje ova zanimljiva komedija prošarana songovima poznatog glazbenika Zvonimira Duspera Dusa. Izaberite “ČUDO” jer je to jedina politička predstava zbog koje nećete zažaliti što ste “izašli na izbore!”

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba