Svečana proslava Dana Novog Marofa

“Zajedno gradimo budućnost grada koji čuva svoju tradiciju”

Objavljeno: 15.06.2023. zagorjeinternational

U utorak je održana glavna svečanost povodom proslave Dana grada Novog Marofa, na sam blagdan sv. Antuna. Ovaj poseban dan uslijedio je nakon trodnevnog vikend programa “Antunova v Marofu”, koji je donio obilje zabave i aktivnosti za sve posjetitelje.

U sklopu proslave Dana grada, održana je svečana procesija koja je prolazila ulicama Novog Marofa, a građani su se okupili kako bi izrazili svoju vjeru i odanost sv. Antunu Padovanskom. 

Svečanoj procesiji i misnom slavlju prisustvovao je i gradonačelnik Siniša Jenkač koji je zahvalio svima koji su sudjelovali i tako pridonijeli u proslavi.

– Dan grada nam pruža priliku da se prisjetimo naše bogate povijesti i tradicije te da istaknemo vrijednosti koje čine naš grad jedinstvenim. Uz svečane događaje i aktivnosti, ova proslava podsjeća nas na našu zajedničku svrhu i motivira nas da nastavimo graditi bolju budućnost za naš grad i sve njegove građane – rekao je gradonačelnik Jenkač i dodao:

– Zajedno gradimo budućnost našeg grada, grada koji čuva svoju tradiciju, njeguje kulturu i pruža priliku za napredak svim svojim stanovnicima – izjavio je.

Uoči svete mise, održan je blagoslov djece i ljiljana, simbolizirajući važnost obitelji i zajedništva u gradu. Procesija je kulminirala svečanom svetom misom koja je održana u crkvi sv. Antuna Padovanskog. Varaždinski biskup mons. Bože Radoš predvodio je misno slavlje, okupljajući vjernike i predstavnike lokalne zajednice.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba