Osebujne slike u umjetničkoj galeriji kvART na prvom katu Westgate Shopping Center

Požurite pogledati izložbu “Raj na zapadu” 

Objavljeno: 25.04.2023. zagorjeinternational

Izložbu “Raj na zapadu” Tomislava Buntaka u umjetničkoj galeriji kvART, Westgate Shopping Center moguće je pogledati još ovaj tjedan, zaključno u subotu. 

Crowdfunding 

Glavna tema izložbe je ljudski lik kroz suvremeni pogled na slikarsku figuraciju. Na vrlo osebujan način Tomislav Buntak projicira vlastitu imaginaciju, fantazijsku sliku, stvarajući svojevrsni povezani slikovni strip jednog boljeg, nedosanjanog svijeta u kojem žive duh i stanje duha, mir i harmonija, sliku u kojoj još uvijek postoje jednakost, pravda i sloboda. To je osobna i univerzalna potraga za subjektivnom slobodom u granicama mogućeg, zapravo slika slobode po sebi i u sebi iz koje se kasnije zrcali sve, pa i nacrtani sliko-crteži, nacrtanog pogleda na svijet. 

Riječ je izložbi koja je organizirana u sklopu donacijske kampanje – crowdfunding “ZaJedno za Dvorac umjetnosti” čija je svrha prikupljanje novčanih sredstava koja olakšavaju nastavak složenog i financijski zahtjevnog procesa obnove Dvorca umjetnika Oršić – Jakovlje te provedbu aktivnosti tijekom obnove. Tako kroz gostujuće programe, izložbe i kampanje Dvorac umjetnika nastavlja djelovati i ostaje dostupan zainteresiranoj javnosti. Svojom donacijom, koju je moguće uplatiti online ili m-bankingom, podržavate očuvanje i unapređenje jedinstvenog i jedinog Dvorca umjetnika u Hrvatskoj! Više informacija pronađite na dvorac-jakovlje.hr 

O autoru 

Dekan zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti i predsjednik Hrvatskog društva likovnih umjetnika, Tomislav Buntak rođen je 1971. u Zagrebu, gdje je diplomirao na Nastavničkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti. 1994. dobio je Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu, a 1996. i nagradu na 24. Salonu mladih. Godine 1997. diplomirao je slikarstvo u klasi profesora Miroslava Šuteja, a iste godine postao je član HDLU-a u Zagrebu, čiji je danas predsjednik. Nakon što je u Gimnaziji predavao likovnu umjetnost, 12 godina bio je ravnatelj Centra za kulturu Maksimir u Zagrebu i organizirao različita kulturna događanja, radionice i manifestacije s naglaskom na vizualno-umjetničkim programima. Na ALU je 2010. došao kao profesor, a dekan je od 2018. godine. Buntak je 2009. dobio Nagradu “Vladimir Nazor” za izložbu “Hodočasnici – vizija mističnih putovanja” u Umjetničkom paviljonu. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba