Iris Grozdek i Ana Kudelić zajedno posudile više od 800 knjiga

Noć knjiga: Nagrađene zlatarske najčitateljice

Objavljeno: 25.04.2023. zagorjeinternational

Iris Grozdek iz Gregurovca i Ana Kudelić iz Zlatara, te učenice zlatarske Osnovne škole Ante Kovačića, Viktorija Delimarić i Nikolina Ozimec, su najčitateljice u 2022. godini, priopćila je jučer ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Lovorka Puklin na svečanosti obilježavanja Noći knjige. Ujedno ovaj je događaj jedan od sadržaja Proljetnih dana kulture i obilježavanja Dana Grada Zlatara.

Noć knjige je najmasovnija nacionalna manifestacija koja promiče knjigu i čitanje. Ove se godine obilježava 12. godinu zaredom, od 21. do 23. travnja, s gotovo 1200 programa i akcija diljem Hrvatske.

Kriterij za proglašenje najčitateljica je broj posuđenih knjiga tijekom godine. S obzirom na to da zbog covida dvije godine svečanog proglašenja nije bilo, rezultati su priopćeni na ovogodišnjoj svečanosti. Iris Grozdek tijekom 2021. godine posudila je 280 knjiga, a prošle godine 284. Umirovljena medicinska sestra iz Zlatara Ana Kudelić, tijekom 2021. godine posudila je 140, a prošle godine 130 knjiga. Obje najčitateljice dobitnice su i Nagrade “Denis Vincek“, koju dodjeljuje Knjižničarsko društvo Krapinsko-zagorske županije. Iris 2021., a Ana 2022. godine. Najčitateljice koje posuđuju knjige s Dječjeg odjela su za 2022. godinu Nikolina Ozimec, 97 knjiga, učenica drugoga razreda zlatarske OŠ i godinu starija Viktorija Delimarić, 57 knjiga za prošlu godinu. Najčitateljice nagrađene su – vrijednom knjigom!

U nastavku manifestacije održana je zanimljiva pričaonica za odrasle s profesionalnom pripovjedačicom bajki Jasnom Held iz Dubrovnika koju su u Velikoj Britaniji uvrstili među deset najboljih pripovjedača na svijetu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba