U Drnišu održan “Promina trail 2023”, trkači AK Zabok postigli sjajne rezultate

Nikola Špoljar odličan drugi u utrci duljine 39 kilometara

Objavljeno: 22.03.2023. zagorjeinternational

U Drnišu je proteklog vikenda, u organizaciji AK ‘Alojzije Stepinac’, održan “Promina trail 2023” u sklopu kojeg je održano Pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u ‘kratkom’ trailu u duljini od 39 kilometara.  

AK Zabok je među 63 trail trkačica i trkača iz cijele Hrvatske imao četiri predstavnika, a najbolji rezultat je postigao Nikola Špoljar koji je zauzeo odlično drugo mjesto, što mu je već 12 državna medalja na trail i planinskim prvenstvima. 

Krunoslav Bošnjaković zauzeo je 15. mjesto, Branko Barlović bio je 40. a Željko Bulek se smjestio na 45. poziciju u poretku seniora.

U ekipnom poretku, ekipa AK Zabok je zauzela četvrto mjesto s relativno malim zaostatkom (10 minuta) iza trećeplasiranih iz AK Okit. Na drugom mjestu bili su članovi AK Varaždin dok je ekipni prvak ove godine AK Sljeme.

U sklopu cijelog događanja održana je i utrka u sastavu 1. Hrvatske trail lige duljine 23 kilometra “Špilja Liluša trail” na kojoj su od članova AK Zabok nastupili Zlatko Žegrec koji je bio 35. i Žarko Ladišić koji je na cilj stigao 43. u konkurenciji seniora. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba