Završen veliki, 2,7 milijuna kuna ‘težak’ infrastrukturni projekt na području Bednje:

Sanirana tri potresom aktivirana klizišta 

Objavljeno: 22.03.2023. zagorjeinternational

Na području općine Bednja ovih je dana uspješno realiziran veliki infrastrukturni projekt koji je u potpunosti financiran iz Fonda solidarnosti Europske unije, a radi se o sanaciji triju klizišta čija je aktivacija direktno povezana s potresom koji je prije tri godine pogodio i dijelove Hrvatskog zagorja. 

Za ovaj važan infrastrukturni projekt na području koje se i inače kontinuirano suočava s problemom klizišta, u Općinu su stigla bespovratna sredstva u stopostotnom iznosu, a zadovoljstvo što je zahvaljujući potpori iz vanjskih izvora financiranja Općina uspješno sanirala tri klizišta na svom području, izrazio je i načelnik Damir Poljak. 

– Aktivacija ovih triju klizišta direktno je povezana s potresom koji je potaknuo dodatnu eroziju tla na našem području. Budući da se protiv problema klizišta i inače borimo, drago mi je da je važnost sanacije prepoznalo i Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja koje nam je dodijelilo bespovratna sredstva. Na taj smo način povećali sigurnost naših mještana, njihove imovine i infrastrukture te omogućili nesmetano i sigurno odvijanje prometa – rekao je načelnik Poljak.

Inače, za sanaciju četiriju klizišta čiju je aktivaciju potaknuo razorni potres, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja dodijelilo je Općini 2,7 milijuna kuna bespovratnih sredstava, a završetkom radova na njih tri spriječeno je daljnje uništavanje prometnica i okolnog područja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba