KRIVA JE PRAŠINA?

PRESTRAŠNO: U sudaru sudjelovalo 37 automobila, izgorjelo ih je 19, a ozlijeđeno je 36 ljudi

Objavljeno: 11.03.2023. zagorjeinternational

Na autocesti M1 kod Budimpešte danas oko 14.25 sati došlo je do lančanog sudara u kojem je sudjelovalo 37 automobila i pet kamiona. Mađarska policija izvijestila je da je 19 vozila izgorjelo u nesreći, a 36 ljudi je ozlijeđeno te je jedna osoba u životnoj opasnosti. Trinaest osoba zadobilo je teške tjelesne ozljede. Policija je zbog nesreće zatvorila autocestu u oba smjera. 

– Sukladno protokolu za masovne nesreće, alarmirali smo nekoliko spasilačkih helikoptera i više kola Hitne pomoći, koji su stigli na mjesto događaja. S obzirom na veliki broj ozlijeđenih, unesrećeni su transportirani u nekoliko okolnih bolnica, a uz pomoć spasilačkih helikoptera teško ozlijeđene po potrebi smo prevezli i udaljenije bolnice – rekao je Pál Győrfi, glasnogovornik Nacionalne službe hitne pomoći, piše Večernji list.

Sumnja se da je nesreću uzrokovala prašina koja se iznenada digla zbog nevremena pa je smanjila vidljivost na autocesti.

U tijeku je uklanjanje vozila s ceste te je promet zbog toga u zastoju. Autocesta će se ponovno otvoriti kada se uklone sva vozila s nje. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba