Projekt je vrijedan 64.901 eura, evo kad bi trebao završiti

GRAĐANI DOŠLI NA SVOJE: Počela semaforizacija jednog od najopasnijih raskrižja u Zagorju

Objavljeno: 07.03.2023. zagorjeinternational

Nakon što je u prosincu prošle godine u promet puštena dionica od Svetog Križa Začretja do mjesta Lepajci, nakon prosvjeda mještana, nakon prometnih nesreća, nakon pozamašnog broja upita upućenih Hrvatskim cestama, nakon izlaska predstavnika HC-a na teren, nakon postavljenih svijetlećih signalizacija, tvrtka Semafor d.o.o. krenula je s radovima na semaforizaciji.

Kako nam je ispričala glasnogovornica Hrvatskih cesta Tamara Pajić s prvim danom ovog mjeseca navedena je tvrtka uvedena u posao kako bi se realiziralo postavljanje semafora. Ugovorni rok je tri mjeseca, no, budu li vremenske prilike pogodne za izvođenje radova, njihov završetak očekuje se i prije.

Zašto je trebalo toliko vremena? Kako nam je objašnjeno, to je zbog provođenja javne nabave i provođenja projekta vrijednog 64.901 eura.

– Hrvatske ceste za predmetnu su dionicu dodatno naručile i Analizu cestovne sigurnosti koju je izradio Fakultet prometnih znanosti u Zagrebu. Sukladno zaključcima Analize cestovne sigurnosti za raskrižje novoizgrađene spojne ceste Zabok – Krapina i Ulice Marije Jurić Zagorke (ŽC2160) izrađena je projektna dokumentacija za postavljanje semafora, dobivena je suglasnost na istu te su osigurana financijska sredstva za provedbu radova. Isti će se izvesti u najkraćem mogućem roku, a po završetku postupka nabave i sklapanja ugovora te ovisno o vremenskim uvjetima koji mogu biti ograničavajući čimbenik kod izvedbe radova – rekli su nam iz HC-a.

Podsjetimo, prije postavljanja semafora dodatno se povećala sigurnost na spomenutom raskrižju, utvrđene su dodatne mjere i aktivnosti koje su provedene te je za iste izrađen Prometni elaborat, a sukladno zaključcima Analize cestovne sigurnosti za raskrižje DC1 i ŽC 2158 (Ulica Matije Gupca) donesena je odluka da će se nakon provedbi svih potrebnih radnji i postupka pristupiti izgradnji kružnog raskrižja, a s ciljem dodatnog povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba