Gradska ulaganja u sportaše i rekreativce

Preko dva milijuna eura za tenisku dvoranu u Varaždinu

Objavljeno: 02.03.2023.

Grad Varaždin je u sklopu svojih aktivnosti koje provodi s ciljem modernizacije i ulaganja u sportsku infrastrukturu prijavio projekt ‘Izgradnja i opremanje teniske i rekreacijske dvorane’ prijavom na poziv na dodjelu bespovratnih sredstava ‘Regionalna diversifikacija i specijalizacija hrvatskog turizma kroz ulaganja u razvoj turističkih proizvoda visoke dodane vrijednosti’ koji je objavilo Ministarstvo turizma i sporta. Izgradnja nove dvorane predviđa se na lokaciji bivše teniske dvorane Igrec gdje se trenutno nalazi balon s jednim zatvorenim teniskim terenom i četiri vanjska terena.

Na mjestu balona izgradila bi se i opremila teniska i rekreacijska dvorana koja će uključivati tri zatvorena terena. Nositelj projekta je Grad Varaždin, a partneri na projektu su Razvojna agencija Sjever – DAN d.o.o. i Tenis klub ‘Varaždin 1181’ koji će nakon izgradnje i upravljati dvoranom. Ukupna vrijednost projekta je 2.881.227 eura s PDV-om. Dokaz je to da Grad planira i provodi projekte kako bi osigurao bolje uvjete za varaždinske sportaše i rekreativce. Podsjetimo, u 2022. godini Grad je kroz program javnih potreba u sportu i rekreaciji povećao sredstva za otprilike tri milijuna kuna u odnosu na 2020. i 2021. godinu (s 9.525.000 kuna na 12.485.000 kuna) te se nastavlja povećavati donošenjem proračuna u 2023. godini.Grad Varaždin je u sklopu svojih aktivnosti koje provodi s ciljem modernizacije i ulaganja u sportsku infrastrukturu prijavio projekt ‘Izgradnja i opremanje teniske i rekreacijske dvorane’ prijavom na poziv na dodjelu bespovratnih sredstava ‘Regionalna diversifikacija i specijalizacija hrvatskog turizma kroz ulaganja u razvoj turističkih proizvoda visoke dodane vrijednosti’ koji je objavilo Ministarstvo turizma i sporta. Izgradnja nove dvorane predviđa se na lokaciji bivše teniske dvorane Igrec gdje se trenutno nalazi balon s jednim zatvorenim teniskim terenom i četiri vanjska terena.

Na mjestu balona izgradila bi se i opremila teniska i rekreacijska dvorana koja će uključivati tri zatvorena terena. Nositelj projekta je Grad Varaždin, a partneri na projektu su Razvojna agencija Sjever – DAN d.o.o. i Tenis klub ‘Varaždin 1181’ koji će nakon izgradnje i upravljati dvoranom. Ukupna vrijednost projekta je 2.881.227 eura s PDV-om. Dokaz je to da Grad planira i provodi projekte kako bi osigurao bolje uvjete za varaždinske sportaše i rekreativce. Podsjetimo, u 2022. godini Grad je kroz program javnih potreba u sportu i rekreaciji povećao sredstva za otprilike tri milijuna kuna u odnosu na 2020. i 2021. godinu (s 9.525.000 kuna na 12.485.000 kuna) te se nastavlja povećavati donošenjem proračuna u 2023. godini.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba