Kad se pojavi tračak nade

Malena Zehra izašla je živa i zdrava iz gomile betonskih blokova

Objavljeno: 06.02.2023. zagorjeinternational

Apokaliptični prizori razorenih dijelova Turske i Sirije, najmanje 2300 mrtvih, mnogi zarobljeni pod ruševinama, strah od novih udara… Sve to od današnjih potresa.

Mlada Turkinja u Diyarbakiru – gradu na jugoistoku zemlje, Tulin Akkaya, tek se uspjela malo sabrati nakon što ju je usred noći probudio najveći potres koji je pogodio Tursku u zadnjih gotovo stotinu godina, kad ju je drugi snažan potres natjerao da sigurnost ponovo potraži na ulici.

Akkaya je pokušavala sastaviti ostatke svog života nakon noćašnjeg udara, kada je drugi snažan potres zatresao kuću i prisilio je da ponovo izjuri van.

– Tako sam uplašena. Osjetila sam (naknadni potres) tako snažno jer živim na najvišem katu. U panici smo izjurili van. Bilo je gotovo isto kao i jutrošnji potres. Ne mogu se sada vratiti u stan, ne znam što će dalje biti – rekla je Akkaya.

Na ulicama prekrivenim ruševinama povremeno se pojavi koji tračak nade i izrazi radosti kad spasioci pronađu žive .Tako su turska televizija i društveni mediji u ponedjeljak prenijeli vijest da je jedno dijete živo izvučeno ispod gomile velikih betonskih ostataka.

Televizija NTV prikazala je djevojčicu po imenu Zehra, koja je izgledala pomalo ošamućeno i tražila je oca, kako je umotana u vunenu deku stavljena u stražnji dio vozila hitne pomoći. Vozilo ju je potom odvezlo kroz snijegom prekrivenu ulicu dok se gomila razilazila u potrazi za drugim preživjelima, piše Jutarnji.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba