Novi otkazi u Twitteru

“Neki rezovi bili su u područjima nedovoljno velikima za daljnji razvoj ili gdje je imalo smisla konsolidirati se”

Objavljeno: 08.01.2023. zagorjeinternational

U subotu je izvijestio Bloomberg da je Twitter Inc napravio daljnje rezove u svojim sigurnosnim timovima koji se bave moderiranjem globalnog sadržaja te u odjelu koji je povezan s govorom mržnje i uznemiravanja, piše Jutarnji list.

Došlo je do najmanje desetak rezova u petak navečer u uredima tvrtke u Dublinu i Singapuru, izvijestio je Bloomberg News pozivajući se na izvore upoznate s događanjima. Bloomberg je izvijestio, piše Jutarnji list da su među otpuštenima s društvene platforme koju je kupio Elon Musk i Nur Azhar Bin Ayob, razmjerno nedavno zaposlen s nadležnošću za azijsko-pacifičku regiju te Analuisa Dominguez, viša direktorica Twittera za politiku prihoda. Otkaz su dobili i radnici koji se bave dezinformacijama, globalnim zahtjevima i državnim medijima na Twitteru.

 Reutersu je potvrdila da je Twitter napravio određene rezove u petak navečer,Twitterova potpredsjednica za povjerenje i sigurnost, Ella Irwing, no nije otkrila detalje.

– Imamo tisuće ljudi u timovima za sigurnost i povjerenje koji rade na moderiranju sadržaja i nije došlo do rezova u timovima koji to rade na dnevnoj bazi – napisala je u mailu, dodajući da su neki rezovi bili u područjima nedovoljno velikima za daljnji razvoj ili gdje je imalo smisla konsolidirati se.

Twitter je otpustio približno 3700 zaposlenih početkom studenoga u Muskovim mjerama rezanja troškova, a stotine su kasnije dale otkaze. Također, tvrtka je prošli mjesec pogođena tužbom u kojoj se tvrdi da je Twitter Inc tijekom rezova disproporcionalno ciljao ženske zaposlenice.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba