Muzej krapinskih neandertalaca i Aquatika - Slatkovodni akvarij Karlovac potpisali sporazum o suradnji

Uz zanimljivu gostujuću izložbu, suradnja donosi i brojne pogodnosti za posjetitelje obje ustanove – evo detalja 

Objavljeno: 21.12.2022. zagorjeinternational

Aquatika – Slatkovodni akvarij Karlovac i Muzej krapinskih neandertalaca u utorak su potpisali sporazum o suradnji zahvaljujući kojoj će posjetitelji u atriju Muzeja krapinskih neandertalaca moći razgledati i gostujuću izložbu Aquatike pod nazivom “PLANKTON – divovi u kapljici vode“, a koja će biti otvorena u utorak 3. siječnja, te će se moći razgledati do 28. veljače.

U nekoliko cjelina 

Autori izložbe su Juraj Petravić i Ivana Kaleb Vuletić iz Aquatike – slatkovodnog akvarija Karlovac, a spomenuta je izložba podijeljena u dvije cjeline prezentirane na 12 plakata na hrvatskom i engleskom jeziku. I dok je u prvom dijelu izložbe prezentirano što plankton predstavlja, od kuda potječe, kako se kreće, kako ga dijelimo i koja mu je važnost, drugi se dio odnosi na specifične i zanimljive vrste planktona, a izložba završava porukom koliko je zapravo plankton važan jer on na svojim leđima nosi život na Zemlji, daje mu temelj i osnova je za hranidbeni lanac.

– Većina plakata su zapravo odvojene cjeline i na njima se nalaze slike popraćene ilustracijama i raznim zanimljivostima koje imaju ulogu ‘wow faktora’ te privlače posjetitelja. Svaki plakat prati simpatičan i duhovit naslov kojem je zadaća dodatno zaintrigirati posjetitelja i ukazati na temu o kojoj plakat govori – kažu iz Muzeja krapinskih neandertalaca.

Inače, ovo nije prvi puta da ove dvije ustanove surađuju. Prije dvije godine je Muzej krapinskih neandertalaca gostovao svojom izložbom pod nazivom “Krapinski pračovjek“ u Aquatici, i to od Noći muzeja 31. siječnja do 22. kolovoza 2020. godine. 

Posebne pogodnosti 

Upravo ovo uspješno povezivanje ovih dviju ustanova tijekom 2020. godine, potaknulo je i nastavak suradnje pa je ove godine dogovorena međusobna promocija i kroz ponudu povoljnije cijene ulaznice. Točnije, radi se o tome da će posjetitelji Aquatike u periodu od 3. siječnja do 28. veljače 2023. godine dobiti i kupon s 50 posto popusta na individualne i obiteljske cijene ulaznica u Muzeju krapinskih neandertalaca. Također, i posjetitelji Muzeja krapinskih neandertalaca će u istom vremenskom periodu dobiti kupon s popustom od 50 posto na individualne i obiteljske cijene ulaznice za Aquatiku – slatkovodni akvarij Karlovac. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba