Grad Split odlučio je ne oprostiti dug

IDE KLJUČ U BRAVU: Zatvara se Spaladium Arena u Splitu

Objavljeno: 21.12.2022. zagorjeinternational

Spaladium Arena u Splitu zatvorit će se 28. prosinca. O tome je još 17. listopada javnost obavijestila stečajna upraviteljica nad tvrtkom Sportski grad – Tvrtkom posebnih namjena (TPN) Natalija Mladineo jer tvrtka nema 23 milijuna kuna kako bi podmirila dug Gradu Splitu.

O dugu je pak izvijestio gradonačelnik Ivica Puljak kazavši kako Grad taj dug ne može prevazići jer bi to bilo podložno kaznenim prijavama zbog pogodovanja privatnoj tvrtki.

– Svatko tko bi oprostio dug od 23 milijuna kuna Spaladium Areni, koja je privatna tvrtka, bio bi podložan kaznenim prijavama i progonu – rekao je Puljak. 

Mladineo smatra kako je tvrdnja da Grad Split ne može oprostiti dug privatnoj tvrtki ˝potpuno neprimjenjiva u ovoj situaciji, prvenstveno jer se radi o društvu nad kojim teče stečajni postupak i bilo je moguće sklapanje sporazuma˝. Tvrdi da je vrijednost objekta Spaladium Arene, prema procjeni iz 2015. godine, 500 milijuna kuna.  

– Grad Split nije odustao od potraživanja za komunalnu i vodnu naknadu, stoga je donesena odluka na Trgovačkom sudu da se stavlja ključ u bravu. U nekoliko mjeseci popisat će se stečajna masa i Spaladium Arena će se pripremiti za prodaju. Nakon zatvaranja, neće više biti predviđenih koncerata i sajmova – piše HRT.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba