Ovog petka počinju treći nacionalni Dani okusa hrvatske tradicije

Ljubitelji dobre hrane kroz 11 dana imat će prilike uživati u okusima lokalnih jela – evo kojih 12 zagorskih restorana sudjeluje

Objavljeno: 16.11.2022. zagorjeinternational

Ovog petka počinju treći nacionalni Dani okusa hrvatske tradicije koje, pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta, zajednički organizira 11 županijskih turističkih zajednica u suradnji s lokalnim ugostiteljima, nosiocima standarda Okusi hrvatske tradicije, pa će tako ljubitelji dobre hrane kroz 11 dana, dakle sve do 28. studenog, u 101 ugostiteljskom objektu moći uživati u lokalnim jelima spravljenim od tradicionalnih namirnica po tradicionalnim recepturama, a svaki će objekt u ponudi imati po dva menija od najmanje tri slijeda.

Sudjeluje i 12 zagorskih restorana – Restoran Bistricza, Restoran Dvorac Mihanović, Seosko domaćinstvo Grešna gorica, Klijet Lojzekova hiža, Restoran Magdalena, Restoran Purga, Pansion Rody, Restoran, pub i klub Temple bar, Restoran Villa Zelenjak – Ventek, Vinarija & Pansion Vuglec breg, Restoran Zaboky i Klet Zagorski dvori.

Krapinsko – zagorski župan i predsjednik Turističke zajednice KZŽ Željko Kolar čestitao je svim zagorskim sudionicima u projektu, naglasivši da njihovo aktivno sudjelovanje u projektu puno znači za daljnju promociju turizma u županiji.

-Svi vi zajedno stvarate bajkovitu sliku našeg Zagorja. Svatko je jedan mali kotačić Zagorja kao destinacije, unutar koje svatko sa svojom kvalitetom i svojom specifičnošću ponude privlači svoje goste. Jedna od naših glavnih prednosti je ta što mi imamo kvalitetan cjelogodišnji turizam, i tu vi dajete svoj velik doprinos, jer kroz čitavu godinu nudite domaće specijalitete i gost koji dolazi u Zagorje zna da u koje god doba dana dođe da će dobiti kvalitetnu uslugu i hranu te izvrsna zagorska vina. Inače smo jedini u Europi koji imaju zaštićen praktički čitav meni. Znači, imamo europsku zaštićenu oznaku za puricu, mlince, zagorske štrukle i Zagorski bagremov med, a sad radimo i na tome da na isti način zaštitimo autohtone zagorske sorte vinove loze – rekao je Kolar, dodavši:

-Ponosan sam i na činjenicu da smo svi zajedno vrlo uspješno brendirali destinaciju ”Zagorje bajka na dlanu”, što je bio jako zahtjevan i opsežan posao, koji nije išao preko noći, no trud se isplatio, jer  iz godine u godinu bilježimo kontinuirani rast u broju dolazaka i noćenja, zbog čega i jesmo lideri kontinentalnog turizma u Republici Hrvatskoj – zaključio je župan Kolar.

Detaljne informacije mogu se pronaći ovdje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba