Pod vodstvom kineziologa Gordana Poslončeca, a u organizaciji Općine i Dječje škole nogometa

FAIR PLAY: Radobojski mališani učili kako navijati i kako se ponašati u sportu

Objavljeno: 10.11.2022. zagorjeinternational

U Dječjem vrtiću Škrinjica jučer je održana edukativna radionica o playju u sklopu programa Dječje škole nogometa u organizaciji Nogometnog klupa Radoboj, na temu ‘Kako navijam i kako se ponašam u sportu’. Radionicu je održao Gordan Poslončec, diplomirani kineziolog i učitelj tjelesne i zdravstvene kulture, s mnogobrojnim iskustvima u provođenju projekata unutar obrazovne ustanove, a u suradnji s Nogometnim klubom Radoboj. 

Radionica je održana vrtićkoj skupini u dobi od četiri do šeste godine starosti, kada su djeca spremna usvajati sportaški bonton. Kroz radionicu je skrenuta pozornost na važnost sudjelovanja u sportskim aktivnostima, a ne samo na ishod te da je bitno i čestitati pobjedniku te bodriti i pružati utjehu svakome tko nije pobijedio. Naša djeca, koliko god mala bila, shvaćaju važnost pravilnog i fair ponašanja kako prema svojim suigračima tako i prema protivničkim igračima, te su glavne odrednice fair playja, sami naglasili. Kao glavnu prednost sudjelovanja u sportskim aktivnostima istaknuli su zabavljanje i stjecanje prijatelja. Također su nabrojali sportove u kojima sami sudjeluju te su svoje vještine i sportsku uključenost pretočili u crteže, ali i nešto naučili.

– U narednom razdoblju očekuju naš još četiri radionice na temu fair playja te prevencije nasilja u sportu čime želimo potaknuti naše mlade na aktivno bavljenje sportom, ali i na pravedno postupanje i ponašanje prilikom sudjelovanja u natjecanjima. Cilj samog programa Dječje škole nogometa je privući nove članove te proširiti svijest stanovnika Radoboja o zdravom načinu života od najranije dobi. Program sufinanciraju Ministarstvo turizma i sporta (80 posto) te Općina Radoboj (20 posto) koja je i partner u provedbi programa te pruža tehničku, infrastrukturnu i administrativnu potporu Nogometnom klubu Radoboj – poručuju iz Općine.

Cilj provedbe programa usuglašen je s jednim od ciljeva Općine Radoboj, nositeljice statusa ‘Općina-prijatelj djece’ čime se samo dodatno naglašava dugogodišnji trud i rad koji se ulaže u provedbu Dječje škole nogometa, a sve na dobrobit i boljitak naših najmlađih sumještana.

– Ovim putem još jednom pozivamo svu djecu s područja Radoboja i okolice od 6 od 18 godina da se uključe u Dječju školu nogometa i postanu dio tima Nogometnog kluba Radoboj – pozivaju iz Općine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba