Bio je ovo vikend neslavnih rekordera diljem Zagorja

Kroz Vinipotok 36-godišnjak ‘divljao’ 130 km/h, u Krapini 43-godišnjak ‘napuhao’ 3,0, a dolijao je i recidivist (44), ovaj put s 1,81 – evo kako je kažnjen

Objavljeno: 31.10.2022. AB

Na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko – zagorska, tijekom proteklog vikenda proveden je pojačani nadzor u prometu tijekom kojeg su utvrđena 83 prometna prekršaja. Od toga su bila 34 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, 10 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 12 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, devet prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje i 18 ostalih prekršaja u prometu. 
Izdvajamo kako su policijski službenici, tijekom provedenog nadzora, u petak oko 13.15 sati, u Vinipotoku, općina Lobor, utvrdili kako 36-godišnjak upravlja osobnim automobilom brzinom od 130 km/h, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 50 km/h. Protiv 36-godišnjaka je zbog počinjenog prekršaja podnijet optužni prijedlog s predloženom novčanom kaznom od 10.000 kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom “B” kategorije u trajanju od tri mjeseca.
U Krapini pak je u subotu oko 20.20 sati 43-godišnjak upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 3,00 promila, zbog čega mu je određeno zadržavanje u prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Protiv njega zbog počinjenih prekršaja slijedi podnošenje optužnog prijedloga, a predložena novčana kazna je 11.000 kuna te zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilom “B” kategorije u trajanju od tri mjeseca.
Istoga je dana, nešto ranije, oko 15 sati, u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil kojim je upravljao 44-godišnjak, ne koristeći sigurnosni pojas i pod utjecajem alkohola od 1,81 promila. Također je utvrđeno kako se radi o višestrukom počinitelju istovjetnih prekršaja, zbog čega je uhićen te mu je privremeno oduzet osobni automobil. Sljedećeg dana je doveden na sud, gdje je kažnjen novčanom kaznom od 16 tisuća kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom “B” kategorije u trajanju od 24 mjeseca.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba