U Varaždinu kreću stroge mjere s ciljem povećanja javnog reda i mira u noćnim satima

Bosilj nije produžio ugovor popularnom klubu ‘Diskač’, ali je poručio: Tražiti zabranu cajki u centru grada je nezakonito i neprovedivo

Objavljeno: 26.10.2022. zagorjeinternational

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj na svojim je društvenim mrežama oštro odgovorio kritičarima najavljenih mjera za povećavanje razine javnog reda i mira u gradu, piše portal Varazdinski.hr.  

– Ne volim raspravljati sa sveznajućim likovima, ali iznosim par činjenica – započeo je Bosilj. 

– Vremena i vremena je utrošeno na analizu dosadašnjih prekršaja i izvora problema, koji su sveobuhvatno sagledani, i sad netko tko nije ni pročitao navedene odluke lamentira o tome jer ima višak vremena koje provodi iskaljujući svoje frustracije na društvenim mrežama i zna bolje od svih stručnih osoba koje su sudjelovale u njihovoj izradi – nastavio je. 

O ‘cajkama’

Jedna od tema koja se pojavila na društvenim mrežama bile su i popularne ‘cajke’, odnosno, pojavila se ideja o njihovoj zabrani u gradu.

– Tražiti zabranu cajki u centru grada je nezakonito i neprovedivo jer svatko može slušati što želi – poručio je jasno gradonačelnik. Također, dodao je da Grad nema ingerencije nad radom noćnih klubova, a istaknuo je i da 1. listopada nije produžio ugovor o najmu ‘Diskača’ i time je, kako je kazao, jasno dao do znanja što misli o toj vrsti ugostiteljske ponude.

– Rad noćnih klubova može biti do 6 ujutro i da Grad nema ingerencije nad njima, ali zato sad inzistiramo da mogu raditi isključivo u zatvorenom prostoru i jedino uz dozvoljenu razinu buke. Svi koji će galamiti ispred takvih prostora bit će kažnjeni – dodao je. 

Uz to, naglasio je da se odgovornost za eventualne nerede koji se znaju događati u sitnim noćnim satima, ne prebacuje na vlasnika lokala, već na problematične goste. Također, istaknuo je Bosilj, policija dobiva šire ovlasti.

Još od travnja 

– Zahvaljujući dogovoru s policijom, koja do sad nije imala zakonske osnove djelovati u pregršt sličnih slučajeva, a sad praktički dobivaju ovlasti komunalnih redara, moći ćemo u gradu i izvan radnog vremena komunalnih redara od 22 do 7 sati imati komunalni red, a sve prijave koje zatraži policija obradit će i naplatiti komunalni redari i sve će to biti prihod Grada – pojasnio je. 

Inače, u Varaždinu je rješavanje ovih problema krenulo nakon što su krajem travnja izbodena petorica mladića, a na problemu je radilo desetak službenika Grada i Policijske uprave varaždinske, dodao je Bosilj. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba