Kako godine lete! Plenković zauzeo premijersku fotelju prije šest godina, danas podnosi izvješće o radu 'svoje' Vlade

˝Očekujte poseban porez na dobit, ali i da prosječna neto plaća iznosi 8200 kuna˝

Objavljeno: 18.10.2022.

Uoči šeste godišnjice otkako je Andrej Plenković zauzeo premijersku fotelju, preuzeo izvršnu vlast i utaborio se u Banske dvore, danas je u Hrvatskom saboru podnio godišnje izvješće o radu svoje Vlade, točnije ‘Izvješće o stanju države i nacije’. Ono što izdvajamo je premijerova izjava da će se kako je najavio, uskoro predložiti poseban porez na dobit, ali i da je cilj Vlade da neto plaće dosegnu 8200 kuna, odnosno 1088 eura.

– Uskoro ćemo predložiti i poseban porez na dobit. Mladima smo povećali neoporezive prihode. Uskoro ćemo predložiti i poseban porez na dobit kako bi izbalansirali krizu – rekao je, a rad nedjeljom, o čemu smo pisali jučer, tema je koja nije izostala ni danas.

– Zabrana rada nedjeljom je zbog obiteljskih vrijednosti i balansiranja privatnog života i posla, a ne zbog skretanja pozornosti – rekao je pa najavio novi cilj Vlade, a to je da do kraja mandata prosječna neto plaća iznosi 8200 kuna (1088 eura).

– U šest godina prosječna neto plaća porasla je za 34 posto, odnosno za više od 1900 kuna, i u srpnju je iznosila 7576 kuna – rekao je pa naglasio kako to znači da je dvije godine ranije vlada dosegla razinu koju je najavljivala za kraj ovog mandata.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba