Po deseti puta

Ovog vikenda se u Desinić vraćaju ‘Dani jabuka’

Objavljeno: 09.10.2022. zagorjeinternational

U Desiniću, točnije u rodnoj kući Đure Prejca, od 14. do 16. listopada će se održavati manifestacija ‘Dani jabuka’, ove godine u jubilarnom desetom izdanju.

Radi se o izložbi starih sorata jabuka s područja Desinića i okolice, a uz bogat program koji je pripremljen, moći će se kušati i razne delicije od jabuka te domaći proizvodi seoskih turizama Desinića i okolice.

Manifestacija počinje u petak 14. listopada u 10 sati determinacijom starih sorata jabuka, a zatim u subotu u 10 sati slijedi demonstracija sadnje voćnih sadnica i radionica ‘Sušenje voća’ koju će provoditi djelatnici Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede. U 12 sati će se održati svečani program u kojem će nastupiti Desinićke mažoretkinje, KUD Horvatska, ‘Družba Veronike Desinićke’, Duo Doma Bidružice, Pjevački zbor Đure Prejca, te djeca Dječjeg vrtića ‘Tratinčica’ koja će izvesti igrokaz. Također, posjetitelje će zabavljati glazbeni sastav ‘Optimisti’. 

U nedjelju će se održati sama izložba jabuka, a bit će i brojnih štandova na kojima će se predstavljati lokalni OPG-ovi. Turistička zajednica područja Kumrovec, Desinić i Zagorska Sela nagradit će najbolje uređeni štand, najbolji novi kolač od jabuka i najbolji tradicionalni kolač od jabuka. 

Isto tako, održat će se i izložba te dodjela nagrada za najbolje literarne i likovne radove učenika osnovnih škola i polaznika dječjih vrtića s područja županije s likovno – literarnog natječaja “Jabuka u mojoj obitelji”. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba