U Pregradi počelo tradicionalno “Branje grojzdja“

Održano ribičko natjecanje, turnir u šahu “ Najmlajši grozd“, a navečer vas na Trgu očekuje Večer urbane glazbe uz Antu Gelu

Objavljeno: 17.09.2022. zagorjeinternational

Prvi je dan manifestacije Branje grojzdja, koja se od 17. do 25. rujna održava u Pregradi. Kišno jutro nije spriječilo ribolovce, koji ove godine obilježavaju 30 godina ribičkog natjecanja, da se okupe na Jezeru Gorica. Šahovski klub Pregrada s početkom u 10 sati organizirao turnir “Najmlajši grozd“ u Lovačkom domu, a za glazbeni ugođaj natjecanja pobrinut će se Glazbena škola Pregrada.

-Samo otvorenje manifestacije prebačeno je na 15 sati u nadi da će kiša prestati, a ovogodišnja svečanost održat će se u vinogradu OPG-a Kraljica Ervina Drenškog u Kostelskom. Kao i svake godine, otvorenje će uveličati tamburaška sekcija našeg KUD-a, bit će tu i Povijesna postrojba Keglevićeva straža te Udruga kostelskih žena sa svojim kolačima. Ponovno će se održati potraga za tajanstvenim grozdom te se veselimo saznati koji će ga sretnik ili sretnica pronaći ove godine. Na otvorenju će biti i partneri u projektu Small Town European Debates Network iz Bosne i Hercegovine, Francuske i Slovenije koji protekla tri dana borave u Pregradi na završnoj konferenciji – rekli su iz Grada Pregrade.

U popodnevnim satima Savjet mladih Grada Pregrade u Gradskoj kavani organizira radionicu Paint&wine, slikanja s vinom, a od 20.30 sati na Trgu Gospe Kunagorske očekuje vas Večer urbane glazbe uz poznatog hrvatskog gitaristu Antu Gelu i bend te pjevače Ivu Ajduković, Brunu Oberan te Alena Đurasa.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba