Stižu nove dogodovštine iz malog podravskog sela

Vratili se Dudek, Regica, Presvetli… Snimljeno 10 epizoda Novih Gruntovčana

Objavljeno: 21.08.2022. zagorjeinternational

U sklopu projekta Turističke zajednice Koprivničko – križevačke županije snimljeno je deset epizoda serije Novi Gruntovčani.Tako se na ekrane vraćaju Dudek, Regica, Cinober, Presvetli i drugi likovi iz Gruntovčana. Ipak, iz TZ-a naglašavaju da nije riječ o nastavku ni o kopiji kultne serije, prenosi Index.

– Svaka od tih epizoda ima svoj naziv i tematiku. Posebno želim naglasiti kako se ne radi o kopiji izvornih Gruntovčana. Zadržalo se ono osnovno, likovi su ostali isti, ali to su neke nove priče. Povezali smo i stare običaje koji su pomalo zaboravljeni – istaknula je pomoćnica direktora Turističke zajednice Koprivničko – križevačke županije Kristina Sočev.

Epizode će biti dostupne na YouTube kanalima, društvenim mrežama te na Varaždinskoj televiziji, a emitirat će se svaka dva tjedna. Zasad se na YouTubeu mogu pronaći dvije epizode.

Režiser je Miroslav Mirković, a scenarij potpisuje predsjednica KUD-a Gruntovec Milica Lukačinec. Za postprodukciju i snimanje bio je zaslužan Stjepan Dolenec. Glumci u seriji su amateri, članovi KUD-a Gruntovec koji su ranije izvodili i istoimenu predstavu.

Podsjetimo, legendarni Gruntovčani snimani su 1975. godine, a dogodovštine iz malog podravskog sela i danas nasmijavaju mnogobrojne gledatelje. Pet godina prije premijere Gruntovčana likovi Dudek i Regica pojavili su se u također popularnoj miniseriji Mejaši.

Dudeka i Regicu glumili su Martin Sagner i Smiljka Bencet. Njih dvoje su se često zajedno pojavljivali na manifestacijama posvećenima Gruntovčanima, sve do Sagnerove smrti 2019. godine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba