Iz kaosa nastaje ludi svemir, noseći smijeh i stvarajući komično ludilo

Iskoristite priliku: Ove srijede u Veliko Trgovišće stiže španjolski umjetnik u sklopu festivala ˝Suvremeno u Zagorju˝

Objavljeno: 06.06.2022. zagorjeinternational

U sklopu festivala ˝Suvremeno u Zagorju˝ ove srijede s početkom u 19 sati na igralištu OŠ Veliko Trgovišće predstavu SÓ. izvest će španjolski umjetnik Xampatito Pato.

Ova obiteljska predstava (preporučena dob je 5+) zabavni je prikaz kako geometrijski oblici kroz igru mogu postati umjetnost. SÓ. – opsesivan, kvadratan i pedantan lik. Okružen je beskrajnim brojem nekontroliranih kutija s kojima se može igrati i oblikovati svijet oko sebe. Iz kaosa nastaje ludi svemir, noseći smijeh i stvarajući komično ludilo, pretvarajući se u novo biće s novom formom. nPredstavu SÓ. će obožavati i odrasli i djeca.

Xampatito je započeo svoju umjetničku karijeru u školi cirkusa ‘Circonove’ u Santiago de Composteli, Španjolska. Od 2013. do 2015. godine nastavlja studij u Madridu, usavršavajući svoje izvedbene tehnike u kazalištu, plesu, akrobaciji i žongliranju, a potonje mu je specijalnost. Radio je s ‘Pass & Company’, osvojio je ‘Talent Madrid’ i nagradu za najbolju predstavu na ‘International Festival of Street Arts and Theatre’ u Valladolidu.

Program se provodi kroz platformu Clubture, a donatori programa, razmjene i suradnje su Ministarstvo kulture i medija RH, Grad Zagreb – gradski ured za kulturu, Zaklada Kultura nova, Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva / kroz projekt Centri znanja.

Izvedba je sufinancirana sredstvima Krapinsko – zagorske županije i Grada Klanjca, uz partnerstvo s Društvom naša djeca Veliko Trgovišće i Cirkoramom.

Ulaz je besplatan, a u slučaju kiše predstava će se održati u sportskoj dvorani škole.

Režija: Arturo Cobas i Jesús Velasco
Izvođač: Jesús Velasco Otero
Scenografija: Cruz Velasco Pajares i Jesús Velasco
Kostimografija: Alicia Tojo
Fotografija: Leticia Marino

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba