Završio stolnoteniski Otvoreni turnir HSTS: Sudjelovalo 360 natjecatelja iz Hrvatske, Njemačke, Italije, Slovenije i Mađarske

VELIKA PROMOCIJA ZA KRAPINU: Domaće snage završile u osmini finala u skupinama

Objavljeno: 23.05.2022. zagorjeinternational

U Krapini je u nedjelju završio stolnoteniski Otvoreni turnir HSTS – Međunarodno prvenstvo Krapina 2022. koji se od petka igrao u sportskoj dvorani Srednje škole Krapina u organizaciji Stolnoteniskog kluba Zagorec.

Kroz tri dana održavanja turnira dvoranom je procirkuliralo četristotinjak ljudi, što natjecatelja, što publike. Kako je na samom otvorenju pojasnio predsjednik Hrvatskog stolnoteniskog saveza Zlatko Pospiš, turnir se trebao održati u Ledenoj dvorani Doma sportova u Zagrebu, no kako dvorana nije upotrebljiva zbog potresa, Hrvatski savez odlučio je da će se turnir organizirati u Krapini.

Na turnir se prijavilo 360 natjecatelja iz 40-ak klubova koji su ove godine pristigli i iz Njemačke, Italije, Slovenije, Mađarske, a natjecali su se u šest muških i šest ženskih kategorija.

Predsjednik Stolnoteniskog kluba Zagorec Krapina, Branko Krkalo objasnio je kako se turnir boduje s koeficijentom jedan u svim kategorijama, stoga su prijavljene sve prvoplasirane igračice i igrači u kategorijama iz Hrvatske koji su došli skupiti dodatne bodove.

-Ovo je turnir jako velikog značaja, i u Krapini se odigrao jako kvalitetan stolni tenis. I ženske i muški su igrali onako ˝muški˝. Na turniru je učestvovalo pet igrača iz našeg kluba te iz cijele županije. Naše domaće snage u ovom trenutku su završile u osmini finala u skupinama. Ove godine nažalost nismo uspjeli osvojiti medalju, ali smo prošli skupinu i prezadovoljni smo našim rezultatima s obzirom na naše uvjete rada i dva treninga tjedno, dok ostali klubovi treniraju čak i dva puta na dan. Moram naglasiti da imamo igračicu koja je sedma na rang listi Hrvatske što je jako velik uspjeh za nas s takvim načinom rada – izjavio je Krakalo.

Jedan od natjecatelja na turniru bio je i najmlađi član Stolnoteniskog kluba Zagorec, Lovro Posilović, a nagrade su dodijeljene za svaku kategoriju dok su prva četiri natjecatelja nagrađena peharima.

Pehare najboljima uručio je gradonačelnik Grada Krapine Zorana Gregurović ističući velik značaj ovog događaja za grad kao i domaći klub Zagorec.

-Ovo je velika promocija za naš grad, naše sportaše i naš Stolnoteniski klub Zagorec. Domaćinstvom ovog prvenstva dokazujemo da vodimo brigu o sportu, a to radimo i radit ćemo i ubuduće i što se tiče ostalih sportova. Stolni tenis je iznimno dinamičan i zanimljiv sport i gušt ga je gledati. Nadam se da je i publika uživala i veselim se budućim sličnim turnirima kojima ću se kao i uvijek, rado odazvati i podržati sportaše – rekao je Gregurović uz čestitke pobjednicima.

U konačnom poretku prvo mjesto u kategoriji mlađih juniora osvojili su Leon Benko iz Zagreba i Neva Gojković (Mladost Zagreb). Najbolji klinac bio je Šimun Milošević (Mladost Zagreb), a klinceza Saša Lendrec iz Stubice.

Među kadetkinjama najbolja je bila njemačka igračica Maja Kloke, a kadetima Gabriel Marijanović iz osječke Cibalije. Od mlađih kadeta najbolji je bio Vale Deni i Leeloo Vukelja. Medalja za najbolju juniorku pripala je Bruni Borovec i junioru Petru Zniki.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba