Stigao je iz Antwerpena još 20. travnja

Kakva to letjelica leti hrvatskim nebom?

Objavljeno: 25.04.2022. zagorjeinternational

Ukoliko ste proteklih dana pozornije pratili aktivnosti na nebu, mogli ste primijetiti neobične zračne aktivnosti aviona Beech B200 Super King Air registarske oznake OO-LET u vlasništvu belgijske kompanije Air Service Leige.

Avion je jučer nekoliko sati tijekom dana kružio nad Zagorjem i Slovenijom u pograničnom području, a na Flightradaru24 mogu se vidjeti gotovo pravilni krugovi putanje leta koje posada obavlja. Prema neslužbenim informacijama, kako piše Jutarnji, riječ je o avionu koji je za potrebe WRC Croatia Rallyja obavljao posao osiguravanja komunikacija i radio uređaja.

Avion je na zagrebački aerodrom Franjo Tuđman stigao iz Antwerpena još 20. travnja, a od tada do danas, njegova je posada obavila više od 30 sati leta iznad Hrvatske.

Avion Beech B200 Super King Air koriste državne, vojne i komercijalne institucije za operacije zračnog snimanja, zračne hitne pomoći, obavljanje poslova inspekcije leta i nadzor. Može prevesti deset osoba, a posadu čine dva člana.

Jučer je avion poletjevši sa zagrebačkog aerodroma letio prema Zagorju i kružno nadlijetao područje Kumrovca, Trakošćana, Bednje, Donjeg i Gornjeg Macelja i Lepoglave. Na aerodrom se vratio u 11 sati i 16 minuta. Ponovno je poletio nešto iza 13 sati te intezivno nadlijetao područje Zagorskih sela, Miljane, Jelenjaka, Ivanića Desinićkog.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba