U Sisku održana 11."Velika nagrada PKSJ - junior cup"

NOVI USPJESI NAJMLAĐIH OLIMPOVACA: Petra Ljubej zlatna, a Noa Fiket srebrni

Objavljeno: 25.04.2022. zagorjeinternational

Najmlađi plivačice i plivači Plivačkog kluba Olimp-Zabok u subotu su nastupili u Sisku na 11. “Velikoj nagradi PKSJ – junior cupa”, koju je uspješno organizirao Plivački klub Sisak Janaf na 50 metarskom bazenu ”Športsko rekreacijskog centra Sisak”.

Sudjelovalo je oko 300 natjecatelja iz 12 klubova koji su u članstvu Hrvatskog plivačkog saveza. Prema propozicijama organizatora, natjecanje je obuhvatilo sve plivačke tehnike, u četiri dobne kategorije – plivačice, W1 2011. godište, plivači, M1 2010.godište, W2 2012.godište, M2 2011.godište, W3 2013.godište, M3 2012.godište, W4 2014. godište i mlađe, te M4 2013. godište i mlađi.

Plivački klub Olimp-Zabok pod vodstvom trenera Filipa Husnjaka nastupio je s pet plivačica i tri plivača. Nastupili su Makso Horvat (2010.godište), Petra Pečnik, Dora Barlović i Benjamin Sever Kozina (2011. godište), Sara Kroflin i  Noa Fiket (2012. godište), Petra Ljubej i Lara Grah (2013. godište).

 Mladi Olimpovci se ni s ovog natjecanja nisu vratili bez medalja. Najuspješnija je bila Petra Ljubej koja je osvojila zlatnu medalju u disciplini 50 metara delfin. Uz medalju je ostvarila još dva plasmana unutar deset, a Noa Fiket je osvojio srebrnu medalju u disciplini 50 metara prsno te uz to još i tri plasmana unutar deset. Iz PK-a Olimp Zabok, kazali su kako su svi ostali natjecatelji plivali odlično, popravljajući pritom svoja osobna vremena.

Ovo natjecanje će se zajedno s natjecanjem 17. “Sisak mali – Memorijal Miriana Vasilj” bodovati za “Junior cup PKSJ”.  Posebnost ovog natjecanja je bila i u tome što su nakon više od dvije godine roditelji i ostali ljubitelji plivanja natjecanje mogli pratiti s tribina.

-Olimpovci i dalje vrijedno treniraju i pripremaju se za naredne plivačke izazove, a svojim nastupima i sportskim ponašanjem i ovoj put ponosno su predstavljali Krapinsko – zagorsku županiju, Grad Zabok i trening bazu ”Terme Tuhelj” – poručili su iz PK-a Olimp – Zabok.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba