Sljemenska žičara postala je prava atrakcija

Stanovnici okolnih mjesta ogorčeni: ˝Cijeli dan kao da vam iznad glave stalno idu avioni˝

Objavljeno: 19.04.2022. zagorjeinternational

Ponovno otvorena sljemenska žičara proteklog je, produženog, vikenda, bila je savršen odabir za mnogobrojne građane koji su te dane iskoristili za boravak u prirodi. Sljemenska žičara, koja je do sada prevezla 120 tisuća putnika, do kraja mjeseca ima promotivne cijene, a od prošle subote novost je da za 20 kuna sa sobom u gondolu povezete i svoj bicikl.

Ugostitelji su, dakako, i više nego zadovoljni ostvarenim prometom, a posla, ima, kako kažu i preko tjedna. Njihovo zadovoljstvo ne dijele građani koji stanuju u okolnim mjestima. Kažu, smeta ih buka, premda je, kako bi se ista smanjila, u četiri stupa kod kutne postaje usipan pijesak.

– Žičara radi od jutra, od 9 pa navečer do 7. Cijeli dan kao da vam iznad glave stalno idu avioni – požalio se Marijan za HRT, prenosi Zagreb.info.

– To je učinjeno samo kod dva stupa, a ovi glavni stupovi, visoki, nisu napunjeni pijeskom – kazao je Tomislav, stanovnik Gračana.

– Slijedi nam još jedna faza radova, zbog kojih žičara neće morati biti zatvorena, a riječ je o oblaganju kutne postaje zvučnom izolacijom. Nakon toga će se eventualno moći pristupiti ispitivanju jer iako žičara zadovoljava sve zakonske okvire, poduzimamo sve da ona bude još i tiša – rekao je glasnogovornik ZET-a Domagoj Zeba.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba