REZULTATI IZNAD PROSJEKA: Zagorska vatrogasna društva bogatija za 18 novopečenih vatrogasaca

SVAKA ČAST CURE: Trojke Leonarda, Marija i Barbara Ban briljirale na ispitu

Objavljeno: 11.04.2022. zagorjeinternational

Vatrogasna zajednica općine Bedekovčina bila je uspješan organizator osposobljavanja za zvanje ˝vatrogasac˝ koje se održalo od 18. veljače do 09. travnja ove godine. Od tridesetak prijavljenih kandidata uvjete za pristup ispitu ispunilo je 18 kandidata od toga sedam ženskih i 11 muških kandidata.

Ispitu je iz DVD-a Bedekovčina pristupilo 10 kandidata (sestre blizanke Leonarda, Marija i Barbara Ban, Tina Lukenda, Ivana Granc, Sabina Jalšavečki, Alojz Mohač, Vedran Žegrec, Jerko Komar i Mihael Petrovečki), a iz DVD-a Kebel troje kandidata (Dominik Stanić, Alen Grabušić i Petar Gorički) iz DVD Orehovica  3 kandidata (Lucija Jakuš, Dragutin Jakuš i Petar Kučiš). Ispit su položila i dva kandidata van vatrogasne zajednice iz DVD-a Donja Stubica (Zdravko Drempetić i Dominik Sačer).

-Rezultati testiranja bili su iznad prosjeka. Najbolje je test riješio, s točnim odgovorima na svih 42 pitanja Dominik Stanić, a odmah su tu i djevojke Barbara Ban s rješenih 41,5 pitanja, Leonarda i Marija Ban, Tina Lukenda i Vedran Žegrec s 41 točnih odgovora, Alojz Mohač s 40,5 odgovora te Jerko Komar i Zdravko Drempetić s 40 točnih odgovora – izvijestio je predsjednik VZO-a Bedekovčina Željko Odak.

Ovim tečajem obuhvaćena je jedna generacija mladih vatrogaskinja i vatrogasaca s područja Vatrogasne zajednice općine Bedekovčina i iz DVD-a Donja Stubica te je zaokružen početni ciklus njihova usavršavanja do zvanja vatrogasac  kojim stječu pravo na sudjelovanje u vatrogasnim intervencijama svog društva – od gašenja požara do pomaganja u drugim nezgodama.

Na uspješnom osposobljavanju novim vatrogascima čestitali su predsjednik VZ KZŽ  Stjepan Skuliber  i predsjednik VZO Bedekovčina Željko Odak koji je bio i voditelj tečaja. Čestitajući im na tome što su se opredijelili dobrovoljno obavljati humanu vatrogasnu djelatnost. Sada su i za to osposobljeni, no time nije dovršeno njihovo osposobljavanje već da i dalje trebaju provoditi vježbe u svojim društvima sa svojim zapovjednicima, da budu uvijek spremni pomagati ljudima kad je to potrebno.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba