Uzrok brojnih prometnih nesreća

Općina Sveti Križ Začretje pokreće peticiju zbog opasnih prometnih rješenja na spojnoj cesti Zabok – Krapina

Objavljeno: 11.04.2022. zagorjeinternational

S obzirom na velik broj prometnih nesreća na spojnoj cesti Zabok – Krapina, a potaknuti time što brojni dopisi Općine Sveti Križ Začretje nadležnim ministarstvima i Hrvatskim cestama nisu urodili plodom, od 12. do 16. travnja će mještani na Trgu hrvatske kraljice Jelene moći potpisati peticiju s ciljem pronalaska rješenja na spojnoj cesti Zabok – Krapina u dijelu koji prolazi područjem općine, piše Zagorje.com.  

Peticija nosi naziv “Sigurnost prije svega”, a plan je poslati je Vladi Republike Hrvatske, Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture te Hrvatskim cestama.  

Iz Općine upozoravaju da su na spomenutoj cesti neadekvatna i zastarjela prometna rješenja, a poseban su problem velika raskrižja na mjestima gdje se nova cesta Zabok – Krapina susreće s lokalnim začretskim prometnicama. 

– Pozivamo sve građane, ali i sve političke opcije da „denemo glave skupa“ i zajedničkim snagama pokušamo napraviti sve za dobrobit naše sredine. Pokažimo koliko mi Svetokrišćani možemo biti uporni u ostvarivanju svojih namjera – poručili su iz Općine. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba