MJERE ZLATA VRIJEDNE

Na prijemu novorođene djece i roditelja u Pregradi uručeno 17 potpora i paketa, najavljena i gradnja novog vrtićkog objekta

Objavljeno: 31.03.2022. zagorjeinternational

Grad Pregrada protekle je srijede u Gradskoj vijećnici organizirao prijem novorođene djece na kojem je gradonačelnik Marko Vešligaj roditeljima uručio jednokratnu gradsku potporu koja se sastoji od novčane pomoći te prigodnog paketa s osnovnim potrepštinama za bebe potrebnima svakom novom roditelju.

Na prvom ovogodišnjem prijmu uručene su potpore za 17 beba. Gradonačelnik je čestitao roditeljima i poželio dobrodošlicu novim članovima zajednice, a istaknuo je kako, osim jednokratnim potporama, Grad nastoji potaknuti mlade na ostanak u Pregradi i stimulirati natalitet i kroz druge mjere i aktivnosti, kao što je osiguravanje smještaja u dječjem vrtiću te programa za jasličke skupine.

Prošle su godine povećani smještajni kapaciteti vrtića, a s obzirom na to da se i dalje povećava broj djece za upis u dječji vrtić, namjera Grada je sagraditi još jednu zgradu kako bi omogućili smještaj djeci svih roditelja s područja Pregrade koji imaju tu potrebu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba