U Pregradi postavljena dva nova semafora

VEŠLIGAJ: Želimo da svi u prometu, u kojem smo svakodnevno prisutni, budemo što sigurniji i zaštićeniji

Objavljeno: 14.03.2022. zagorjeinternational

U Pregradi su uz pješački prijelaz kraj Glazbene škole u Ulici Ljudevita Gaja te uz pješački prijelaz u Ulici Stjepana Radića postavljena dva semafora radi povećanja sigurnosti pješaka. Riječ je o investiciji Hrvatskih cesta, a stavljanje prometnih svjetala u funkciju očekuje se tijekom ovog tjedna.

Naime, s obzirom da navedenim ulicama prolazi državna cesta D206 kojom prometuje značajan broj vozila te su prijelazi izuzetno prometni, Grad Pregrada, Osnovna škola Janka Leskovara, Srednja škola Pregrada, Dječji vrtić ˝Naša radost˝, Glazbena škola i Sportska zajednica Grada Pregrade pokrenuli su inicijativu prema Hrvatskim cestama za povećanje sigurnosti u prometu kroz dodatnu regulaciju prometnim svjetlima.

U blizini oba pješačka prijelaza nalaze se sve gradske obrazovne institucije čiji polaznici, djeca koja spadaju u skupinu najranjivijih sudionika u prometu, svakodnevno njima prolaze. Također, u blizini se nalazi zgrada Sportske zajednice, koju koriste muški i ženski nogometni klub s velikim brojem članova, kao i teniski tereni, ali i autobusni kolodvor.

Stvarnu ugrozu sigurnosti potvrdila je i Policijska postaja Pregrada te ističemo zadovoljstvo što su Hrvatske ceste poduzele mjere kako bi se na spomenutim pješačkim prijelazima promet dodatno regulirao semaforima, čime bi se u najvećoj mjeri osigurao siguran prijelaz pješaka na tim dijelovima.

– Želimo da svi u prometu, u kojem smo svakodnevno prisutni, budemo što sigurniji i zaštićeniji stoga još jednom pozivamo vozače na oprez i povećanu pažnju – rekao je pregradski gradonačelnik Marko Vešligaj.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba