Bivši ministar Darko Horvat izašao iz Remetinca:

“Nisam učinio ništa protuzakonito, siguran sam da će afera Horvat poprimiti žensko ime”

Objavljeno: 01.03.2022. zagorjeinternational

Bivši ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat izašao je iz istražnog zatvora u Remetincu. Horvata je pri izlasku dočekao odvjetnik, a bivši ministar kratko se obratio i novinarima.

– Do ovog nije trebalo doći. Bilo bi najlakše to priznati i otići doma te čekati suđenje, ali nema se što priznati. Nisam učinio ništa protuzakonito. Pokušat ćemo doznati sve što se dogodilo i dokazati da nije bilo nikakvih nezakonitih radnji. Siguran sam da će afera Horvat poprimiti žensko ime –  rekao je i dodao kako nije fer ni korektno ovakvo izlaganje nekoga tko mu je bio najbliži suradnik. 

– Kad moj odvjetnik dobije uvid u spis, ako bude podignuta optužnica, pristupit ćemo aktivnoj obrani – rekao je Horvat, dodajući da se neće vratiti u Sabor, da je doduše uzeo mogućnost 6+6, ali neće iskoristiti cijelu godinu.

Podsjetimo, Horvat je uhićen 19. veljače te doveden u Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta na ispitivanje. Na teret mu se stavlja kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti, da su određene tvrtke koje su se javile na natječaje dobile posao mimo natječajne dokumentacije, odnosno dobile pravo prvenstva, što on negira, govoreći da su to radile stručne službe ministarstva. USKOK pak Horvata sumnjiči da je 2018. godine s tadašnjom pomoćnicom Anom Mandac, na poticaj četvero suosumnjičenih nezakonito dodijelio 2,6 milijuna kuna bespovratnih sredstava gospodarskim subjektima za koje je bio i osobno zainteresiran. Bivši ministar graditeljstva kao glavni osumnjičenik uhićen je nakon što je Mandac posvjedočila da su sporni poticaji dodjeljivani “po babi i stričevima”. Kazala je navodno i da su ih stručne službe upozorile da je dodjela novca mimo kriterija protivna zakonu.  Horvat, međutim, tvrdi da je samo potpisivao dokumente koje mu je donosila Mandac. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba